Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το αγαπημένο γλύκισμα για τη νηστεία, το vegan κουλούρι που μυρίζει παράδοση, είναι αδιαμφισβήτητα το μουστοκούλουρο.
Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα με λάδι, πορτοκαλοχυμό και πετιμέζι, πλάθεται με τα χέρια σε σχήμα κρίκου και συνοδεύει ιδανικά τον καφέ ή το τσάι.
4 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
¾ φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
¾ φλιτζανιού σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
¾ φλιτζανιού πετιμέζι
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι (φρεσκοστιμμένο)
Λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
1.Αρχικά, σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα σκόνη.
2. Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το σπορέλαιο, το πετιμέζι και το χυμό πορτοκαλιού και διαλύστε με ένα σύρμα χειρός τη ζάχαρη.
3. Ξεκινήστε να ρίχνετε μέσα στα υγρά αυτά υλικά, τα στέρεα κοσκινισμένα υλικά.
4. Ζυμώστε ήπια τα υλικά, αδειάζοντας το μίγμα σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο εργασίας. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι.
5. Αρχίστε να πλάθετε τα κουλουράκια, παίρνοντας στο χέρι σας κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού. Ρολάρετε το ζυμαράκι και σχηματίστε κορδόνι που θα κλείσετε πρόχειρα σε χαλαρό κρίκο (δαχτυλίδι).
6. Τοποθετήστε τα μουστοκούλουρα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίστε με σουσάμι, αν επιθυμείτε και ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά περίπου.
Διαβάστε επίσης:
Τσιζκέικ ταχίνι, με τρίμματα χαλβά και παστελιών
Αυγά μάτια μέσα σε τραγανή κρούστα από σουσάμι και τυρί
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.