search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:16
MENU CLOSE

Ταραμοσαλάτα της παράδοσης

15.03.2024 06:12
taramosalata_syntagi_new

Το αγαπημένο ορεκτικό και συνοδευτικό των Ελλήνων που δεν λείπει από κανένα σαρακοστιανό τραπέζι είναι αδιαμφισβήτητα η παραδοσιακή ταραμοσαλάτα.

Γίνεται εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά, συνοδεύει ιδανικά την λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας και κερδίζει τις εντυπώσεις με την βελούδινη και αφράτη υφή της. 

Υλικά για τη Συνταγή

100 γραμμάρια ταραμά (κατά προτίμηση λευκό)

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

½ φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο (ή μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο)

Χυμό από 2 λεμόνια

1 μικρό κρεμμύδι ξερό, λεπτοτριμμένο

4 φέτες (150 γραμμάρια περίπου) λευκό μπαγιάτικο ψωμί ή 2 μέτριες πατάτες, βρασμένες

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Αρχικά, μουλιάστε σε λίγο νερό τον ταραμά για 5 λεπτά, αν θέλετε να αποβάλλει λίγη από την αλμυρότητά του. Στραγγίξτε την περιττή υγρασία, τοποθετήστε τον ταραμά σε ένα μούλτι ή μίξερ (γίνεται και στο χέρι με ξύλινη κουτάλα, αλλά είναι προτιμότερος ο πολυκόφτης) και χτυπήστε τον καλά ώστε να πάρει μια κρεμώδη υφή.

2. Προσθέστε το σκόρδο και το τριμμένο κρεμμύδι, αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε, και δουλέψτε τα καλά κι αυτά στο μίγμα.

3. Αφαιρέστε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού και μουλιάστε τις σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Ζουλήξτε το ψωμί ελαφρά, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μείνει εντελώς στεγνό, αλλά να έχει λίγη υγρασία.

4. Ρίξτε το μουλιασμένο ψωμί ή την πατάτα στο μηχάνημα και συνεχίστε το χτύπημα ώστε να ενσωματωθεί καλά στο μίγμα και να είναι λείο.

5. Σταδιακά αρχίστε να προσθέτετε εναλλάξ σιγά – σιγά και βροχηδόν το ελαιόλαδο με το λεμόνι, μέχρι η ταραμοσαλάτα να πάρει ένα ελαφρύ ροζ χρώμα και η υφή της να είναι ελαφριά, αφράτη και κρεμώδης.

6. Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα με λίγες μαύρες ελιές για διακόσμηση, με πιπέρι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο από πάνω και συνοδέψτε με παραδοσιακή λαγάνα, πίτες ή χωριάτικο ζυμωτό ψωμί με τραγανή κόρα.

Διαβάστε επίσης:

Τσιζκέικ ταχίνι, με τρίμματα χαλβά και παστελιών

Αυγά μάτια μέσα σε τραγανή κρούστα από σουσάμι και τυρί

Ρυζόγαλο εξωτικό, καρύδας (νηστίσιμο)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:15