search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 14:46
MENU CLOSE

Βουλή: Ολοκληρώνεται, χωρίς την παρουσία Μητσοτάκη, το «μπάζωμα της αλήθειας» για τα Τέμπη – Live η συζήτηση

20.03.2024 11:19
vouli-olomeleia-tempi-exetastiki

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται από το πρωί το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ που μετείχαν στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών, το οποίο απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες πολιτικά πρόσωπα και ρίχνει όλο το βάρος στον μοιραίο σταθμάρχη και τους δύο μηχανοδηγούς.

Μόνος στα κυβερνητικά έδρανα βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης καθώς ο πρωθυπουργός απουσιάζει, κατά πάγια τακτική, από τέτοιου είδους συζητήσεις.

«Η απουσία του είναι ομολογία ενοχής», σχολίασε ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για συνειδητή απουσία έκανε λόγο η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ. Εν αντιθέσει με τον πρωθυπουργό, στη συζήτηση που προβλέπεται μαραθώνια θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μάλιστα, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στη Βουλή παρακολούθησε την ομιλία του εισηγητή του κόμματος στην εξεταστική επιτροπή Βασίλη Κόκκαλη.

Κενά δε, παραμένουν και αρκετά γαλάζια έδρανα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων στην εξεταστική επιτροπή. Εκ μέρους της ΝΔ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης υποστήριξε ότι η επιτροπή δεν ανέδειξε πράξεις ή παραλείψεις πολιτικών προσώπων που να συνδέονται με το δυστύχημα, ενώ επέμεινε ότι δεν έχουν βάση όσα ακούγονται για μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας.

Πυρά στην κυβέρνηση για συγκάλυψη εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την ώρα που οι συγγενείς των θυμάτων έλαβαν τη διαβεβαίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το θέμα θα παραμείνει ανοιχτό στις Επιτροπές Μεταφορών και Δικαιοσύνης, μετά τη συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού.

«Προσβλητικό» και «ντροπιαστικό» χαρακτήρισε το γαλάζιο πόρισμα ο Βασίλης Κόκκαλης και επέκρινε την κυβέρνηση για κουκούλωνα καθώς οι βουλευτές της ΝΔ αρνήθηκαν να καλέσουν βασικούς μάρτυρες, όπως τον πρώην πρόεδρο των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κωνσταντίνο Γενηδούνια και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη.

«Στίγμα» και «μελανή σελίδα» με μοναδικό στόχο τη συγκάλυψη χαρακτήρισε την εξεταστική επιτροπή η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους είναι «πλαστό» και «προσβλητικό». Η κ. Αποστολάκη με αφορμή τη χθεσινή επιστολή Καρυστιανού-Ασλανίδη στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ζητώντας συμμόρφωση με το ενωσιακό δίκαιο ώστε να καταστεί αυτοδίκαια ανεφάρμοστο το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ποινική ευθύνη υπουργών, σχολίασε ότι η κυβέρνηση επικαλέστηκε δίκαιο της ΕΕ στην περίπτωση των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

«Εγκληματική» χαρακτήρισε την κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο η Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ.

Δείτε live τη συζήτηση:

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Αγωνία πριν την Κυριακή της Ορθοδοξίας – Ανοιχτό το ρήγμα με την εκκλησία, άκαιρη η προσπάθεια γεφύρωσης

Το σκάνδαλο Ασημακοπούλου φέρνει βροχή αγωγών σε βάρος του δημοσίου – Στο επίκεντρο ο κομιστής, πώς διαπίστωσαν τη διαρροή οι απόδημοι

Σε εκδήλωση για την παραλαβή τριών νέων ελικοπτέρων την Τετάρτη ο Μητσοτάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 14:45