search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:03
MENU CLOSE

Εξελίξεις στην κυβέρνηση φέρνουν οι δημοσκοπήσεις 

22.03.2024 15:29
exetasiki tempi 9876- new

Δεν είναι ότι τα …σημάδια δεν είχαν φανεί εδώ και καιρό, αλλά πλέον τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ελιγμών: οι πολίτες έχουν, κατά το κοινώς λέγόμενο, «στραβώσει» άσχημα με την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η ακρίβεια, η ασφάλεια και η τραγωδία των Τεμπών.

Ειδικά για το τρίτο ζήτημα, οι δημόσιες αιχμές βουλευτών της ΝΔ και ενός υπουργού (με «στόχο» τον Κώστα Αχ. Καραμανλή) είναι απλώς η… κορυφή του παγόβουνου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr, στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος επικρατεί σοβαρή μουρμούρα, τόσο για τους χειρισμούς στην Εξεταστική Επιτροπή, όσο και γενικότερα για το αφήγημα της κυβέρνησης περί «εργαλειοποίησης» του πόνου των συγγενών από την αντιπολίτευση.

Όπως, μάλιστα, σημειώνεται από πολλούς, ακόμα και σε δημοσκοπήσεις που η ΝΔ εμφανίζεται κυρίαρχη, τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για την ακρίβεια και το αίσθημα ασφάλειας είναι πλέον απειλητικά, ιδίως αν συνδυαστούν και με τα μεγάλα ποσοστά όσων δηλώνουν ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές θα είναι «τιμωρητική», φέρνοντας πιο κοντά τον… εφιάλτη, στην ευρω-κάλπη το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος να έχει μπροστά 2 και όχι 3.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση και το Μαξίμου για όλα αυτα; Οι πληροφορίες λένε ότι μια πρώτη προσπάθεια αναπτέρωσης του ηθικού θα γίνει στο συνέδριο του κόμματος, όπου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει σύνθημα για… ολική επαναφορά, τόσο μέσω απολογισμού, όσο και μέσω στοχοθεσίας για το επόμενο διάστημα, ώστε το κόμμα να τρέξει προεκλογικά με ισχυρό -όσο είναι δυνατόν- αφήγημα.

Από εκεί και πέρα, λένε οι ίδιες πληροφορίες, θα γίνει προσπάθεια για να βρεθεί κάποιος δημοσιονομικός χώρος για το… κατιτίς το Πάσχα (αν θεωρείται μάλλον απίθανο προς ώρας), ενώ στο βάθος (μετά τις ευρωεκλογές) φαίνεται και ένας ανασχηματισμός, το μέγεθος και το… είδος του οποίου θα καθοριστεί και από το αποτέλεσμα της κάλπης, έστω κι αν ο Μητσοτάκης προτιμά τις λεγόμενες «σημειακές παρεμβάσεις» στο κυβερνητικό σχήμα.

Τέλος, όσον αφορά στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών, για την ώρα, απ’ όσα μαθαίνουμε, δεν τίθεται θέμα αλλαγής γραμμής, ήτοι «όλα στο φως από τη δικαιοσύνη» και «η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί μια τραγωδία», έστω κι αν αναγνωρίζεται ότι τα πράγματα έχουν γίνει πιο δύσκολα συν τω χρόνω…

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Kαμία συμφωνία δεν υπέγραψα με τον Ζελένσκι, δεν θα μπορουσα εν κρυπτώ» – Μίλησε για πολιτική σπέκουλα με τα Τέμπη

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Και οι «φίλοι» θα ψηφίσουν στις προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο – Στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, αποδοκιμασία στις δηλώσεις Πέτρου Παππά

Κώστας Αγοραστός: Επίθεση με μπογιές δέχθηκε ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:03