search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:28
MENU CLOSE

«Ώρα της Γης 2024»: Πότε και γιατί σβήνουμε τα φώτα απόψε

23.03.2024 16:28
ora tis gis

Σήμερα, Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, από τις 20.30 έως τις 21.30 σβήνουμε τα φώτα συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες, φορείς, επιχειρήσεις, σημαντικά μνημεία σε όλον τον κόσμο σβήνουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη για προστασία του πλανήτη.

Στην εκστρατεία, συμμετέχει και η Βουλή των Ελλήνων «ως μια συμβολική πράξη που αποτυπώνει την κοινή ανάγκη για ανάληψη δράσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ένα μήνυμα που υπενθυμίζει την ανεκτίμητη αξία του δάσους και τη σημασία της προστασίας του».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με τις εκτεταμένες πυρκαγιές στη χώρα μας, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η πρόληψη μας αφορά όλους ως πολίτες, καθώς η καταστολή από μόνη της δεν αρκεί».

Το κίνημα «Ώρα της Γης» είναι μια διεθνής πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Προστασίας της Φύσης (WWF) το 2007, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για ζητήματα σχετικά με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε επίσης:

Μογγολία: Επιμένει η βαρυχειμωνιά σε όλη τη χώρα – Νεκρά 5 εκατ. ζώα, καταστροφικές συνέπειες για την υγεία και την οικονομία

Διακήρυξη Μπάιντεν για 25η Μαρτίου: Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα

Οι σκύλοι μας καταλαβαίνουν: Όμως αναγνωρίζουν τις λέξεις ή ο τόνος της φωνής είναι το κλειδί;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:27