search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:13
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Πώς ο Ανδρουλάκης αποφάσισε την πρόταση δυσπιστίας – Οι πρώτες «νίκες» απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ 

27.03.2024 07:41
pasok new

Έτοιμοι για τη 2η μέρα των συζητήσεων στη Βουλή είναι στην Χαριλάου Τρικούπη καθώς χθες το απόγευμα ξεκίνησε το «εκρηκτικό» τριήμερο μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Πώς το ΠΑΣΟΚ έφτασε στην πρόταση μομφής

Η χθεσινή πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση εκτός από το γεγονός ότι συγκέντρωσε 85 υπογραφές κατάφερε να συσπειρώσει και ένα «προοδευτικό μέτωπο» απέναντι στην κυβέρνηση. Όπως έγραψε το topontiki.gr και επιβεβαιώθηκε το κείμενο δεν έφτασε ποτέ στην Ελληνική Λύση. 

Τα αντανακλαστικά του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν πολύ γρήγορα, ενώ ως προς τις πρώτες «νίκες» στην Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι αυτές ήταν: 

α) Το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε με απόλυτη θεσμικότητα 

β) Η πρόταση έρχεται για να ρίξει φως στην επιχειρούμενη συγκάλυψη της τραγωδίας

γ) Ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά θα πάρει θέση – Θα «αναγκαστεί» να εμφανιστεί στη Βουλή μετά την εξεταστική 

δ) Από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη φάνηκε ότι στο Κίνημα δεν ενδιαφέρονται για τις εντυπώσεις 

ε) Ο πανικός της κυβέρνησης δεν κρύβεται αφού ταύτισαν τον Νίκο Ανδρουλάκη με οικονομικά συμφέροντα (ανυπόστατες αθλιότητες σχολιάζουν από την Χαριλάου Τρικούπη)

Και οι… δημοσκοπήσεις 

Μπορεί στο Κίνημα να αποφεύγουν να κάνουν οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο αναφορικά με δημοσκοπήσεις, ωστόσο θα ήταν ψέμα να πούμε ότι δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτές ή ότι δεν λειτούργησαν και αυτές πιεστικά ως προς την πολιτική αντίδραση της Κυριακής. 

Είναι σαφές ότι με την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από την Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης σε επίπεδο συμβολισμού με την πρότασή του ηγείται του μετώπου της αντιπολίτευσης. 

Σύμφωνα με στελέχη που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ «η αμηχανία που επικράτησε για αρκετές ώρες στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενδεικτική του αιφνιδιασμού που υπήρξε». Έτσι αιτιολογούν άλλωστε και την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών.

«Ο Μητσοτάκης θα έρθει εδώ να απολογηθεί για το κράτος δικαίου» 

Κατά την χθεσινή πρόταση δυσπιστίας και αιτιολογώντας την πρωτοβουλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το έκανε «γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει κάνει συνήθεια της την συστηματική υπονόμευση του κράτους δικαίου στην χώρα μας». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «οι πρακτικές της κυβέρνησης έναντι του κράτους δικαίου προσβάλλουν την χώρα μας και την απομακρύνουν σταθερά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο», επισημαίνοντας πως «ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των λόγων και των πράξεών του».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «ο κ.Μητσοτάκης θα έρθει εδώ για να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και την τραγωδία των Τεμπών» ενώ πρόσθεσε πως οι βουλευτές της Ν.Δ θα κληθούν να απαντήσουν για το αν «επικροτούν αυτούς τους θλιβερούς χειρισμούς;»

Διαβάστε επίσης

Νέα Αριστερά: Η συγκάλυψη τελειώνει, ο Μητσοτάκης δε θα καταφέρει να κρυφτεί κατά τη συζήτηση για την ψήφο δυσπιστίας

Διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία ο Μιχάλης Ταμήλος

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Τέμπη και πρόταση δυσπιστίας: Η συγκάλυψη άρχισε από το πρώτο λεπτό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:10