search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:09
MENU CLOSE

Σταύρος Ζαλμάς: «Έχει σαπίσει το τοπίο στο θέατρο – Το κράτος μάς αντιμετωπίζει σαν ιερόδουλες» (Video)

27.03.2024 13:33
zalmas-new

Για το πρόωρο τέλος του «Έρωτα Φυγά» αλλά και το τοπίο που επικρατεί γενικά στο θέατρο μίλησε ο Σταύρος Ζαλμάς, κάνοντας λόγο για ένα επάγγελμα που είναι απροστάτευτο.

«Δεν θα υπάρξει τρίτος κύκλος του «Έρωτα φυγά». Δεν έχουμε ξαναπεράσει κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε με τον «Έρωτα φυγά», είναι παγκόσμια πρεμιέρα. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά στην ελληνική τηλεόραση ένα πετυχημένο σήριαλ να πρέπει να διακοπεί και να αλλάξει και κανάλι. Ήταν πληγωτικό γιατί δοθήκαμε ολόψυχα σε αυτή τη δουλειά και την υποστηρίξαμε σαν να ήταν προσωπική πρόκληση για τον καθένα», είπε αρχικά, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και πρόσθεσε:

«Όσες φορές χρειάστηκε να αποχωρήσω από θεατρική παράσταση, το έκανα πριν ξεκινήσει. Έχω αντιμετωπίσει άσχημες, απότομες και αγενείς συμπεριφορές άλλα δεν έχω επιτρέψει σε κανέναν να μου φερθεί έτσι. Δεν έχω επιτρέψει να φερθούν άσχημα σε κανέναν ηθοποιό σε θίασο που συμμετέχω γιατί ένας νέος ηθοποιός θα φοβηθεί να αντιδράσει, εμείς θα τον προστατέψουμε».

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην εποχή που πρωταγωνιστούσε στη σειρά «Άγγιγμα Ψυχής», επισημαίνοντας τόσο τη δυσκολία του ρόλου όσο και τις κακές συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιούνταν τα γυρίσματα.

«Αυτό που με δυσκόλεψε πολύ στο ρόλο μου στο Άγγιγμα Ψυχής ήταν οι καιρικές συνθήκες, ήταν απερίγραπτες. Έπρεπε να γυρίσω 3 και 4 φορές μία σκηνή σε μία χαράδρα στο Ζαγόρι, χειμώνα με την πυροσβεστική να μου ρίχνει νερό από λιωμένο χιόνι ως βροχή. Οι ρόλοι σαν αυτόν στο Άγγιγμα Ψυχής είναι πολύ επικίνδυνοι, ή θα κάνεις επιτυχία η θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, δεν μεταφέρεται το ράσο εύκολα» τόνισε.

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέατρο και το επάγγελμα του ηθοποιού γενικότερα, ο Σταύρος Ζαλμάς επισήμανε ότι είναι μια δουλειά που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε καθώς το κράτος δεν προστατεύει αυτόν τον κλάδο.

«Στο Άγγιγμα Ψυχής δεν διεκδίκησα τα χρήματα που έπρεπε γιατί δεν είχα τότε το εκτόπισμα που έχω τώρα. Δεν προστατεύεται το επάγγελμα του ηθοποιού, είναι μπάτε σκύλοι και αλέστε, όποιος θέλει να ξεπλύνει λεφτά μπαίνει στο θέατρο. Έχει σαπίσει το τοπίο στο θέατρο, δεν υπάρχει ακαδημία θεάτρου. Το κράτος μας αντιμετωπίζει σαν ιερόδουλες» είπε.

Διαβάστε επίσης:

«Τιτανικός»: Ποιο αντικείμενο της ταινίας πωλήθηκε για πάνω από 700.000 δολάρια σε δημοπρασία (Video)

«The Beach Boys»: Έρχεται νέο ντοκιμαντέρ για το θρυλικό συγκρότημα – Πότε κάνει πρεμιέρα (Video)

Αθηνά Οικονομάκου: Ποζάρει με εσώρουχα και «αναστατώνει» – Πώς αντέδρασαν οι followers (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:06