search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:42
MENU CLOSE

Τέμπη: Ο Τερεζάκης του ΟΣΕ σταμάτησε την έρευνα για τη διαρροή των ηχητικών – Υποψίες ότι κάλυψε τη «μονταζιέρα» (video)

27.03.2024 09:49
terezakis_new

Πυκνώνουν και γίνονται πιο αιχμηρά τα ερωτήματα για τον ρόλο που, πιθανόν, διαδραμάτισε ο πρόεδρος και διευθύνων του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης στην σκανδαλώδη υπόθεση με τη διαρροή και το μοντάρισμα στη συνέχεια, των ηχητικών ντοκουμέντων από μοιραίο βράδυ με το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο κ. Τερεζάκης είχε διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους, που είχαν καταγγείλει τη διαρροή και κοπτοραπτική των ηχητικών ότι θα κάνει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί το τι έγινε και τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία κάποιος αφαίρεσε από την ειδική υπηρεσία τα ηχητικά, τα οποία παρουσιάστηκαν αλλοιωμένα από μέσα ενημέρωσης πριν καν κλείσει ένα 24ωρο από την τραγωδία!

Ο τότε τεχνικός σύμβουλος του ΟΣΕ, ο οποίος διορίστηκε (ή κέρδισε για κάποιο λόγο τη θέση;) δέκα μέρες μετά το έγκλημα, είχε δηλώσει επίσης στην εξεταστική επιτροπή ότι ήταν ο ίδιος που μπήκε στο χώρο των ηχητικών συνοδευόμενος από αστυνομικό και πήρε τα ντοκουμέντα.

Αλλά η Αστυνομία, μετά το δημοσίευμα του Βήματος την περασμένη Κυριακή περί μονταζιέρας, ανακοίνωσε ότι έλαβε τα ηχητικά στις 3 Μαρτίου και όχι δύο μέρες νωρίτερα που λέει ο κ. Τερεζάκης ότι τα πήρε ο ίδιος.

Μόνο, που στο ενδιάμεσο διάστημα, από την ώρα που τα πήρε ο κ. Τερεζάκης ή (και) όποιος άλλος, τα ηχητικά όχι μόνο διέρρευσαν παντού, αν και αποτελούσαν κρίσιμο ανακριτικό υλικό, αλλά «μονταρίστηκαν» με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσουν τη θεωρία περί αποκλειστικά ανθρώπινου λάθους.

Άρα, κάποιος φρόντισε να διαμορφωθεί αυτή η εικόνα, ώστε να στηριχθεί η επικοινωνιακή προσπάθεια τότε, της κυβέρνησης, που θέλησε αμέσως να απεκδυθεί των όποιων ευθυνών της για το έγκλημα.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο κ. Τερεζάκης σταμάτησε την εσωτερική έρευνα του Οργανισμού για τη διαρροή των ηχητικών, καίτοι ο ίδιος είχε δώσει τη διαβεβαίωση για τη διενέργειά της.

Η σχετική αποκάλυψη έγινε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Channel το βράδυ της Τρίτης (26/3) και γεννά τεράστιες απορίες για το ρόλο του κ. Τερεζάκη.

Η ματαίωση της έρευνας αποδίδεται από τη διοίκηση του ΟΣΕ στο γεγονός ότι έχει αναλάβει η δικαιοσύνη την όλη υπόθεση των Τεμπών.

Αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η εσωτερική έρευνα σε έναν οργανισμό για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, που αφορά στη λειτουργία του, είναι και δικό του θέμα, ανεξάρτητα από το τι κάνει η δικαιοσύνη, η οποία άλλωστε επεκτείνει το έργο της σε όλο το φάσμα των ενεργειών, που σχετίζονται με την τραγωδία.

Επιπλέον γεννάται το ερώτημα, γιατί ο κ. Τερεζάκης σταμάτησε μία έρευνα, που θα φανέρωνε τους πραγματικούς διαλόγους και άφησε όχι μόνο τη δικαιοσύνη να ψάχνει μόνη της σε ένα λαβύρινθο, αλλά και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία διεξήγαγε τις εργασίες της με βάση τις… μονταρισμένες-αλλοιωμένες συνομιλίες, όπως αποδεικνύουν πολλές τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ, αλλά και το ίδιο το πόρισμα της γαλάζιας πλειοψηφίας.

Άραγε, ο κ. Τερεζάκης καλύπτει τον εαυτό του – εφόσον είναι ο ίδιος που αφαίρεσε και διέρρευσε στη συνέχεια τα ηχητικά – ή κάποιον άλλο;

Είναι ο ίδιος ο κ. Τερεζάκης που έκανε το περιβόητο μοντάζ, – εφόσον είναι ο ίδιος που αφαίρεσε και διέρρευσε στη συνέχεια τα ηχητικά – ή έχει κάποια γνώση για το ποιος επιδόθηκε με τόσο ζήλο στη συγκεκριμένη κοπτοραπτική;

Μήπως η ματαίωση της έρευνας ήταν ακριβώς για να «ξεχαστεί» το θέμα και να καλυφθεί έτσι και ο… «πόντικας» που τσούρνεψε τα ηχητικά, την ώρα που άνθρωποι καίγονταν και ξεψυχούσαν στον τρόπο του εγκλήματος;

Μήπως η έρευνα θα αποκάλυπτε ποιο είχε συμφέρον και ποιος κέρδισε τελικά από την προκλητική ιστορία που στήθηκε πάνω στα θύματα και τις οικογένειές τους;   

Ο κ. Τερεζάκης προφανώς οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα. Πέντε μέρες τώρα είναι «εξαφανισμένος», παρότι η αποκάλυψη για τη διαρροή και το μοντάζ προκάλεσε μέχρι και πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο ίδιος έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μέσα σε δέκα μέρες από την τραγωδία και κρατά τη θέση μέχρι και τώρα και ίσως για πολύ ακόμα, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει κάνει πράξη την υπόσχεσή της ότι θα προκηρύξει τη θέση σε διεθνή διαγωνισμό. Άρα ο ίδιος είναι απολύτως ευνοημένος από την κυβέρνηση και μάλιστα κατά παράβαση και των ίδιων των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Διαβάστε επίσης:

Φλωρίδης: «Δεν περιμένουμε τίποτα από την πρόταση μομφής – Το Βήμα είχε παραπλανητικό, απολύτως ψευδή τίτλο» (Video)

Πρόταση δυσπιστίας: Με 6 συν 2 σημεία η κυβέρνηση απέναντι στο μπλοκ της αντιπολίτευσης για να αποφύγει τη φθορά

ΠΑΣΟΚ: Πώς ο Ανδρουλάκης αποφάσισε την πρόταση δυσπιστίας – Οι πρώτες «νίκες» απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:39