search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:42
MENU CLOSE

Ανοιξιάτικο κέικ φράουλας, χωρίς μίξερ και ζωικά προϊόντα

28.03.2024 06:15
fraoules cake

Ένα ελαφρύ και απλό επιδόρπιο που μπορούν να καταναλώσουν μικροί και μεγάλοι, νηστεύοντες και μη και είναι ιδανικό για να απολαύσετε τις πρώιμες φράουλες της άνοιξης. Ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά, χωρίς μίξερ, χωρίς αυγά, βούτυρο και γαλακτοκομικά προϊόντα, και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για το πρωινό αλλά και ως απογευματινό σνακ, “λιγότερο γλυκό’ από ότι έχετε συνηθίσει.

Υλικά για τη Συνταγή

300 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης, κοσκινισμένο (ή αλεύρι για τσουρέκια, υψηλό σε πρωτεΐνη)

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

150 γραμμάρια καστανή ακατέργαστη ζάχαρη

250 ml φυτικό γάλα (καρύδας, αμυγδάλου, βρώμης κτλ.)

150 ml σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο

Ξύσμα από 1 λεμόνι (βιολογικό κατά προτίμηση)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

200 γραμμάρια φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες

Για το πασπάλισμα

1-2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

1.Αρχικά, βάλτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπολ, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι, αφού κοσκινίσετε τα δύο πρώτα.

2.Βάλτε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε πρόχειρα με έναν αυγοδάρτη ή σύρμα χειρός.

3.Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε με το σύρμα χειρός μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα χωρίς να το παρακάνετε με την ανάδευση.

4.Μεταφέρετε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκατοστών, με αποσπώμενα τοιχώματα, που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και απλώστε τις κομμένες φράουλες στην επιφάνεια, δημιουργώντας το σχέδιο που προτιμάτε.

5.Πασπαλίστε τις φράουλες με 1-2 κουταλιές καστανή ζάχαρη και ψήστε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά. Κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά, αφήστε το να κρυώσει εντελώς και πασπαλίστε με αχνοζάχαρη ή γλασάρετε με λίγη μαρμελάδα φράουλα.

Διαβάστε επίσης:

Τραγανά φασόλια γίγαντες, στο φούρνο ή στο airfryer

Ψητά ρολάκια μήλου, με ψωμί του τοστ (νηστίσιμα)

Μπακαλιάρος τηγανητός: Το ψάρι των βουνών, σήμα κατατεθέν της 25ης Μαρτίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:40