search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:02
MENU CLOSE

Βίντεο-ντοκουμέντο με τη συμμορία που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια – Κλωτσούσαν την πόρτα μέχρι να την ανοίξουν

28.03.2024 15:38
simmoria-new

Βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει τη δράση της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια. Το βίντεο προέρχεται από διάρρηξη σπιτιού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 23 Μαρτίου, στη Νέα Ερυθραία.

Οι διαρρήκτες μπήκαν στον κήπο του σπιτιού και εντόπισαν κάποια αλουμινένια πόρτα με παράθυρα στο πάνω μέρος. Ο ένας από τους διαρρήκτες επιδίωξε να την ανοίξει, κι όταν δεν τα κατάφερε επιχείρησε με κλωτσιές να σπάσει το κάτω πάνελ.

Προσπάθησε, δεν τα κατάφερε, και στη συνέχεια φώναξε τον συνεργό του, ο οποίος έβαλε περισσότερη δύναμη και έσπασε το πάνελ. Οι τρεις διαρρήκτες μπήκαν, έτσι, στο εσωτερικό του σπιτιού και με τον ίδιο τρόπο βγήκαν λίγο αργότερα.

Επιπλέον, σε επόμενο σημείο του βίντεο έχουν αποτυπωθεί εικόνες από το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες στα «χτυπήματά» τους.

Πώς συνελήφθησαν οι διαρρήκτες

Υπενθυμίζεται πως τέσσερα από τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής (24/3) στην Κηφισιά από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι κατηγορούμενοι είχαν προσεγγίσει σπίτι στην Εκάλη και αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, εισήλθαν εντός και απέσπασαν πλήθος κοσμημάτων. Κατά τη διαφυγή τους εντοπίστηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κλήθηκαν σε έλεγχο.

Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με τους αστυνομικούς οι οποίοι ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα. Ο οδηγός εισήλθε αντίστροφα στο ρεύμα κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών και πεζών.

Έπειτα το όχημα των δραστών πραγματοποίησε οπισθοπορεία και συγκρούστηκε με έτερο όχημα που κινούνταν κανονικά στον ίδιο δρόμο, με αστυνομικό να αποβιβάζεται από το δίκυκλο και να ζητά επιτακτικά από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος των αστυνομικών με πρόθεση να τους πλήξει. Ο αστυνομικός ενήργησε μια βολή ακινητοποίησης του οχήματος στην εμπρόσθια ρόδα του.

Το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο συνέχισε για λίγο ακόμα την πορεία του, έως ότου προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τους δράστες αυτή τη φορά να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή, εγκαταλείποντας το όχημα. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, έως ότου εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν οι ανωτέρω δράστες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης και εξιχνίασε επιπλέον δυο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες στη Νέα Ερυθραία που διαπράχθηκαν διαδοχικά από την ανωτέρω συμμορία με τον ίδιο τρόπο δράσης την προηγούμενη ημέρα. Τόσο στην κατοχή τους, όσο και στο δρομολόγιο της πεζής διαφυγής τους μετά από έρευνα των αστυνομικών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Ακόμη, κατασχέθηκε το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο των δραστών και το βλήμα από την επιφάνεια του, προκειμένου να εξεταστούν εργαστηριακά.

Διαβάστε επίσης:

Αφρικανική σκόνη: «Μείνετε μέσα» συμβουλεύει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά – Όλα τα μέτρα προστασίας

Μάγδα Φύσσα: Το συγκινητικό μήνυμα στήριξης στη 12χρονη από τον Κολωνό (video)

Ανασκαφή Φιλίππων: Ανακαλύφθηκε κεφαλή αγάλματος που πιθανότατα ανήκει στον θεό Απόλλωνα (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:51