search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:37
MENU CLOSE

Αράχωβα: Ποινική δίωξη για τον Όλιβερ – Η λεκάνη με την καρβουνόσκονη που «έκαψε» το σενάριο της «αγέλης άλλων ζώων»

31.03.2024 09:03
OLIVER1812

Μία λεκάνη με καρβουνόσκονη, που βρέθηκε σε συγκεκριμένο χώρο και κατασχέθηκε ως πειστήριο, δίνει νέα τροπή στην υπόθεση του 8χρονου χάσκι, που βρήκε βασανιστικό θάνατο, τον περασμένο Νοέμβριο, στην Αράχωβα.

Ηδη η Εισαγγελία Λιβαδειάς άσκησε ποινική δίωξη κατά -άγνωστου προς το παρόν- φυσικού προσώπου, επιβεβαιώνοντας την πραγματογνωμοσύνη της κτηνιάτρου, Κλεονίκης Τόλα, που έκανε λόγο από την πρώτη στιγμή για κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα.

Ολο το διάστημα που μεσολάβησε, η Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων υπέβαλε σειρά αιτημάτων στις δικαστικές Αρχές, προκειμένου να ερευνηθούν συγκεκριμένα ευρήματα και, έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται και η καρβουνόσκονη που εντοπίστηκε, καθώς ο Ολιβερ είχε πάνω του καρβουνόσκονη την ημέρα που μεταφέρθηκε άγρια κακοποιημένος στο κτηνιατρείο.

Πλέον, οι εμπλεκόμενες πλευρές αναμένουν να κληθεί σε απολογία το φυσικό πρόσωπο που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος -χωρίς να έχει γίνει γνωστή προς το παρόν η κατηγορία που του αποδίδεται- ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα λήψης αντιγράφων της δικογραφίας.

«Θα ανοίξουν τα στόματα»

«Η υπόθεση βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, όπου η ανάκριση καλείται να ρίξει φως και να υποδείξει τον άνθρωπο που κακοποίησε τον Ολιβερ, γιατί είναι ξεκάθαρο πλέον πως μιλάμε για ανθρώπινο παράγοντα», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» η δικηγόρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων, Ανθούλα Ανάσογλου, τονίζοντας ότι πλέον «έχει αποκλειστεί το σενάριο περί αγέλης, που εμφανίστηκε για ένα βράδυ και εξαφανίστηκε ως διά μαγείας». Παράλληλα επισημαίνει ότι η νέα εξέλιξη θα ανοίξει τα στόματα στην Αράχωβα.

«Με την αποφασιστικότητα της Δικαιοσύνης να συνεχίσει την έρευνα, αναθάρρησαν όλοι οι κάτοικοι της Αράχωβας, που έχουν να προσφέρουν καταθέσεις και γεγονότα. Είναι γνωστό πως σε μια κλειστή κοινωνία υπάρχουν μυστικά. Ομως, όταν αρχίσει η κάθαρση, το φως αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων σπάζοντας τη σιωπή τους. Λίγη ακόμα υπομονή και σύντομα θα φανούν όλα», καταλήγει.

Η …αγέλη άλλων ζώων

Με την επιμονή της η Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων θεωρεί ότι αποδόμησε την πραγματογνωμοσύνη που κατέδειξε αγέλη άλλων ζώων και την οποία είχε διενεργήσει ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος δεν είχε επιβεβαιώσει την εκτίμηση της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα που περιέθαλψε το άτυχο ζώο και είχε κάνει ξεκάθαρα λόγο για κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα.

«Εγώ ήμουν από την αρχή βέβαιη για το τι έχει συμβεί στον Ολιβερ και όλα τα στοιχεία έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία», δηλώνει η κ. Τόλα στην εφημερίδα και προσθέτει: «Η δικαστική εξέλιξη με την άσκηση ποινικής δίωξης δεν είναι δικαίωση για εμένα. Είναι δικαίωση για τον Ολιβερ και για όλα τα ζώα που κακοποιούνται. Οταν άκουγα τα περί αγέλης, ήξερα ότι δεν ισχύουν επειδή ήμουν σίγουρη για αυτά που είχα δει. Είμαι πολλά χρόνια γιατρός και σχεδόν κάθε εβδομάδα καλούμαι να εξετάσω ζώα που έχουν πυροβοληθεί, δηλητηριαστεί ή κακοποιηθεί με άλλον τρόπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αποκαλύπτεται ο ένοχος, γιατί κάποιοι ξέρουν και δεν μιλούν ή δεν έχουν επαρκή στοιχεία. Στην περίπτωση του Ολιβερ ελπίζω ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Αν δεν ήμουν εγώ να τον εξετάσω και να διαπιστώσω τι συνέβη, θα ήταν κάποιος άλλος συνάδελφος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολιβερ είχε βρεθεί άγρια κακοποιημένος στις 26 Νοεμβρίου 2023 και η υπόθεσή του προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη. Παράλληλα υπήρξε αναταραχή στην τοπική κοινωνία, καθώς δημιουργήθηκε κύμα συμπαράστασης στον ιδιοκτήτη του σκύλου, αλλά και κινητοποίηση στα social media για την ακύρωση κρατήσεων στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Στάση αναμονής από τον ιδιοκτήτη του σκύλου

Ο Μιχάλης, κηδεμόνας του Ολιβερ, είναι ακόμα επιφυλακτικός με τις εξελίξεις, αλλά ποτέ δεν πίστεψε, όπως είπε, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ότι ο σκύλος του έπεσε θύμα άλλων ζώων. «Από την πρώτη στιγμή που τον είδα κατάλαβα ότι ήταν άγρια κακοποιημένος, γιατί αιμορραγούσε, είχε σπασμένο πλευρό και επιπλέον ακόμα και το τρίχωμά του ήταν μαδημένο σαν να τον είχαν χτυπήσει με καδρόνι», επισήμανε και συνέχισε: «Δικαίωση για εμένα θα είναι να δω τους υπεύθυνους να λογοδοτούν. Μέχρι τότε δεν θέλω να στοχοποιείται κανένα πρόσωπο, γιατί είμαστε μικρή κοινωνία στην Αράχοβα, 2.700 νοματαίοι όλοι κι όλοι, και υπάρχουν ακραίες αντιδράσεις. Να μη δείχνουμε κανέναν χωρίς αποδείξεις μέχρι η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Φιλαδέλφεια: ΙΧ καρφώθηκε σε κολώνα και τυλίχθηκε στις φλόγες – Τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός

Καιρός… για μπάνιο: Μίνι καλοκαίρι με 30άρια και αφρικανική σκόνη έως την Τρίτη

Σοκ για δύο άνδρες στο Ηράκλειο: Βρήκαν γιγάντιο πύθωνα σε χωράφι (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:37