search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:30
MENU CLOSE

Όλιβερ: Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Παπαϊωάννου και υποψήφιος της ΝΔ ο πραγματογνώμονας που δεν βρήκε κακοποίηση από άνθρωπο

22.12.2023 17:23
araxova oliver

Νέα κόντρα για την κακοποίηση του χάσκι στην Αράχωβα πυροδοτεί η αποκάλυψη της πραγματογνωμοσύνης που έγινε για λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μία πραγματογνωμοσύνη που κατέληξε στο συμπέρασμα, σε αντίθεση με την πρώτη γνωμάτευση της κτηνιάτρου, ότι ο Όλιβερ δεν κακοποιήθηκε από ανθρώπινα χέρια, αλλά εκτιμά ότι «η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων».

Η αστυνομία είχε εδώ και καιρό σταματήσει την οποιαδήποτε διαρροή πληροφοριών σχετικά με την υπόθεση.

Ειδικά μετά την έντονη αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων, που επέμεναν για την εμπλοκή ανθρώπου στην άγρια κακοποίηση και δολοφονία του.

Τις τελευταίες ημέρες δε, πλήθαιναν οι πληροφορίες περί ύπαρξης καταθέσεων στην εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για άτομο ή και άτομα, που ήταν με το ζώο ακριβώς πριν αυτό υποστεί τα βασανιστήρια, που οδήγησαν και στο θάνατό του.    

Ταυτόχρονα, τις τελευταίες ημέρες και μετά από καταγγελία, που έκανε η Μάρθα Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, ότι γνωρίζει το όνομα του δράστη της κακοποίησης του χάσκι, κυκλοφόρησε όντως το όνομα γνωστού επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος πάντως με δηλώσεις του διέψευσε ότι έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση.

Η κυρία Πουτλίδου μάλιστα, θα κληθεί να καταθέσει ό,τι στοιχεία διαθέτει στον εισαγγελέα.

Με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης φαίνεται ότι η αντιπαράθεση αναζωπυρώνεται. Κι αυτό διότι πολλοί αμφισβήτησαν εξ αρχής την πραγματογνωμοσύνη αυτή, που ζήτησε η Ελληνική Αστυνομία.

Η έκθεση συντάχθηκε από τον Νίκο Παπαΐωάννου, πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, ο οποίος είναι καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής στην Κτηνιατρική Σχολή.

Ο κ. Παπαϊωάννου ήταν στις τελευταίες εθνικές εκλογές υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Είχε δε τοποθετηθεί στην όγδοη θέση.

Σημειωτέον ότι η πρυτανική του θητεία είχε σημαδευτεί με πολλές αμφιλεγόμενες αποφάσεις, οι οποίες είχαν αμφισβητηθεί από τους φοιτητές και γύρω από αυτές προκλήθηκαν στο Αριστοτέλειο μεγάλες συγκρούσεις.

Μάλιστα συχνά πυκνά επί των ημερών του ο χώρος του πανεπιστημίου είχε την… “τύχη” να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, αφού είχε δώσει περίπου το «ελεύθερο» στα ΜΑΤ να κάνουν «επιχειρήσεις».

Να σημειωθεί ότι η εκτίμηση του Νίκου Παπαϊωάννου για το χάσκι έγινε με βάση φωτογραφίες. Και από τις φωτογραφίες που του έδωσε το αστυνομικό τμήμα Διστόμου συνέταξε την έκθεση. Αναφέρει δε χαρακτηριστικά: «Από τα παραπάνω (και κυρίως από τη φωτογραφία του τραυματισμού στο αριστερό ούς καθώς και από αυτή από το ακανόνιστου σχήματος τραύμα στην περινεϊκή χώρα με απώλεια δέρματος και τριχών), και επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, ότι η πραγματογνωμοσύνη βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό αλλά και σε συγκεκριμένο υλικό που δόθηκε από το Α.Τ. Διστόμου, συμπεραίνεται ότι: το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/ων ζώων».

Το εάν είναι πιο αξιόπιστη η «φωτογραφική» γνωμάτευση από την επιτόπια έρευνα και νεκροψία, θα το εκτιμήσουν προφανώς οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Μοιραία πτώση για 51χρονο από μπαλκόνι 2ου ορόφου

ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου

Κίνηση στους δρόμους: «Απροσπέλαστοι» Κηφισός και Αττική Οδός – Μεγάλες καθυστερήσεις και στο κέντρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:29