search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:32
MENU CLOSE

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Αιματηρά επεισόδια με δύο νεκρούς και πάνω από 10 τραυματίες

31.03.2024 13:00
kourdoi tourkia epeisodia (1)

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην Τουρκία στο πλαίσιο των δημοτικών εκλογών με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και τουλάχιστον 12 να τραυματιστούν, στο Ντιγιάρμπακιρ, με βάση το Υπουργείο Υγείας.

«Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δύο ομάδες στη διάρκεια των σημερινών εκλογών με αποτέλεσμα ένα νεκρό και 12 τραυματίες», δήλωσε επίσης αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν σε χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την κουρδική πόλη Ντιγιάρμπακιρ.

Μέχρι στιγμής αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό σήμερα που καταλήγει με έναν νεκρό στα πλαίσια των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία.

Αιματηρό επεισόδιο με έναν νεκρό – Τον σκότωσαν τα ξαδέλφια του επειδή δεν στήριξε υποψήφιο συγγενή

Με ένα αιματηρό περιστατικό άνοιξαν οι κάλπες στην Τουρκία για τις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Haber, στην περιοχή Mustafakemalpaşa της Προύσας, πολίτης πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο από τα ξαδέρφια του επειδή δεν στήριζε συγγενή του, ο οποίος ήταν υποψήφιος.

Ο τραυματίας υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα.

Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία

Οι κάλπες στις ανατολικές επαρχίες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 4, ενώ στις δυτικές επαρχίες η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί έως τις 5.

Το ενδιαφέρον της σημερινής αναμέτρησης στρέφεται στη μάχη για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, όπου αναμετρώνται ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η μάχη της Κωνσταντινούπολης αφορά στο μέλλον της Τουρκίας

Βατικανό: Mε αναπηρικό αμαξίδιο ο Πάπας στην πασχαλινή αγρυπνία

Γιατί η ηγεσία της Γηραιάς Ηπείρου ρίχνει δισεκατομμύρια στα ταμεία των αμυντικών βιομηχανιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59