search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:34
MENU CLOSE

Βόρεια Καρολίνα: Πάνω από 150 φοιτητές διαγνώστηκαν με καρκίνο έπειτα από έκθεση σε τοξικές ουσίες

02.04.2024 22:53
panepistimio-new

Περισσότεροι από 150 φοιτητές, προσωπικό και απόφοιτοι φέρεται να διαγνώστηκαν με καρκίνο και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με το πανεπιστημιακό κτίριο στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αίθουσες διαλέξεων και διδασκαλίας ήταν φτιαγμένες από τοξικά χημικά υλικά.

Το κτίριο έκλεισε τον Νοέμβριο του 2023 εν μέσω αναφορών για έκθεση σε ανησυχητικά επίπεδα πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCB), τοξικών χημικών ουσιών που συνδέονται με τον καρκίνο.

Μια έρευνα τον προηγούμενο μήνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα PCB σε πέντε δωμάτια ήταν πάνω από 38 φορές υψηλότερα από το όριο που είχε θέσει η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) για το κτίριο.

Το πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει αγωγές από ορισμένους από τους 152 ασθενείς που ανέφεραν ότι αρρώστησαν από ασθένειες που συνδέονται με τις τοξίνες.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Sarah Glad, μια 35χρονη μητέρα ενός παιδιού, που πέθανε από καρκίνο του μαστού τετάρτου σταδίου, ο οποίος, σύμφωνα με την οικογένειά της, συνδέεται με την παρακολούθηση μαθημάτων στο Poe Hall.

Η κυρία Glad φοίτησε στο NC State από το 2007 έως το 2013, αποκτώντας πτυχίο και μεταπτυχιακό. Ο σύζυγός της, Robbie Glad, δήλωσε στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό WRAL ότι η σύζυγός του πέρασε μεγάλο μέρος του μεταπτυχιακού της προγράμματος στο Poe Hall.

Χρόνια αργότερα, με διαφορά λίγων μηνών, η κ. Glad και μια πρώην συμφοιτήτριά της διαγνώστηκαν και οι δύο με καρκίνο του μαστού. Η κυρία Glad ήταν μόλις 33 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προελαύνουν οι Ρώσοι, έχουν καταλάβει 400 τετρ. χλμ. ουκρανικού εδάφους από τον Ιανουάριο

Γκάνα: 63χρονος ιερέας παντρεύτηκε 12χρονο κορίτσι, που το είχε διαλέξει ως σύζυγο από τα έξι της

Κωνσταντινούπολη: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε κέντρο διασκέδασης – 12 νεκροί και 11 τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:31