search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:10
MENU CLOSE

Ευρωεκλογές: Οι υποψήφιοι δημοσιογράφοι σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στα άλλα κόμματα 

03.04.2024 08:05
JOURNALISTS NEW

Έντονη θα είναι η παρουσία των δημοσιογράφων και σ’ αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές καθώς θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων. Κάποιοι έχουν ανακοινωθεί, άλλοι βρίσκονται ακόμα σε συζητήσεις ενώ άλλοι είναι στο… περίμενε. 

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν στο ψηφοδέλτιο επώνυμους, ενώ και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θα δούμε την παρουσία των λειτουργών του τύπου. Υπενθυμίζεται ότι το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να έχει 42 υποψήφιους και είναι ενιαίο σε όλη την Ελλάδα. 

Οι υποψηφιότητες έχουν ως εξής: 

Νέα Δημοκρατία: Μαρία Σπυράκη, Δημήτρης Τσιόδρας, Βίκυ Φλέσσα. Και οι τρεις δημοσιογράφοι έχουν ανακοινωθεί από την «γαλάζια» παράταξη. Υποψήφιος με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι και ο Γιώργος Αυτιάς ο οποίος θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. 

ΣΥΡΙΖΑ: Στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχουν παρθεί τελικές αποφάσεις καθώς σ’ αυτές τις εκλογές θα υπάρξουν «προκριματικές»  διαδικασίες και θα ψηφίσουν τα μέλη. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τον δημοσιογράφο και νυν Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Στην προκριματική διαδικασία βρίσκονται οι δημοσιογράφοι: Δώρα Αυγέρη, Δημήτρης Πανόπουλος, Δημήτρης Παπανώτας, Στέλλα Μαϊμάρη, Ευάγγελος Αντώναρος,  Σπύρος Δενδρινός, Λάμπρος Παναγιώτου, Παναγιώτης Τσοχλιάς, Δώρα Τσαμπάζη, Άρης Σκούρτης

ΠΑΣΟΚ: Την Κυριακή στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να παρουσιάσει μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου του Κινήματος. Σε αυτές τις ανακοινώσεις θα είναι ο Βασίλης Σκουντής. Σύμφωνα με πληροφορίες δε θα είναι ο μόνος δημοσιογράφος αλλά οι πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Από τον χώρο της τηλεόρασης υποψήφιος θα είναι ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου

ΚΚΕ: Το Κομμουνιστικό κόμμα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα υποψηφίους. 

Σπαρτιάτες: Το ακροδεξιό μόρφωμα του Βασίλη Στίγκα έχει ανακοινώσει τους πρώτους υποψηφίους και μέσα σ’ αυτούς βρίσκεται η δημοσιογράφος Κορίνα Τριανταφύλλου. Η Κορίνα Τριανταφύλλου στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη και την παράταξη «Αθήνα Ψηλά». Σημαντικό: σύμφωνα με τις πληροφορίες πριν τις ευρωεκλογές θα εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με τη νομιμότητα της εκλογής των «Σπαρτιατών». Η απόφαση θα φέρει εξελίξεις. 

Ελληνική Λύση: Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου δεν έχει ακόμα κάνει ανακοινώσεις για την ευρωλίστα του. Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος θα είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και δημοσιογράφος Γιάννης Σκάλκος

ΝΙΚΗ: Στις επίσημες ανακοινώσεις του άλλου ακροδεξιού κόμματος δεν υπάρχει καμία υποψηφιότητα δημοσιογράφου. 

Πλεύση Ελευθερίας: Ακόμα δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μες τον Απρίλιο θα γίνουν οι πρώτες.  

Νέα Αριστερά: Υποψήφιος θα είναι ο εν ενεργεία ευρωβουλευτής, ο οποίος εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε πριν τη διάσπαση, Στέλιος Κούλογλου. 

ΜέΡΑ25: Όλοι οι υποψήφιοι θα επιλεγούν από καθολική εσωκομματική ψηφοφορία. Υποψήφιος θα είναι ο επικεφαλής του κόμματος Γιάννης Βαρουφάκης. Εν αναμονή των ανακοινώσεων. 

Δημοκράτες – Ανδρέας Λοβέρδος: Υποψήφια θα είναι η δημοσιογράφος Μαρία Μηλίνη, η οποία από το 2016 είναι διευθύντρια Επικοινωνίας του Ανδρέα Λοβέρδου. 

ΚΟΣΜΟΣ – Πέτρος Κόκκαλης: Το νέο κόμμα του εν ενεργεία Ευρωβουλευτή των Πρασίνων (εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχει κάνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις.  

Διαβάστε επίσης

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία, με μόνο όχημα την τοξικότητα

Χρυσοχοΐδης για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος»

Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ: Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε έμμεσα ότι αν πάει φυλακή ο Καραμανλής θα πέσει η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:07