search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:11
MENU CLOSE

Καζάνι που βράζει οι Σπαρτιάτες – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Μανούσος και Δημητροκάλλης μετά την ποινική δίωξη

04.04.2024 14:40
spartiates-manousos-dimitrokallis

Με καζάνι που βράζει μοιάζουν οι Σπαρτιάτες μετά την άσκηση ποινικών διώξεων από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για εξαπάτηση εκλογέων.

Τον δρόμο του Γιώργου Μανούσου ακολούθησε και ο Γιάννης Δημητροκάλλης ο οποίος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Οι βουλευτές είναι πυρ και μανία με τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα, κατηγορώντας τον ότι με τις καταθέσεις του στη Δικαιοσύνη βρέθηκε κατηγορούμενη σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος μου, με κατέστησε αδίκως υπόλογο ενώπιον των Δικαστικών Αρχών για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων, σε συνέχεια των αναληθών, ψευδών και συκοφαντικών δηλώσεων του κ. Β. Στίγκα. Ως εκ τούτου κάθε ημέρα παραμονής στο πλευρό του θα ισοδυναμούσε με την ηθική και πολιτική απαξίωσή μου», αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησή του ο Γιάννης Δημητροκάλλης. Σύμφωνα δε, με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες ανεξαρτητοποιήσεις.

Όσο πάντως, ο Βασίλης Στίγκας διαθέτει πέντε βουλευτές δεν τίθεται κίνδυνος διάλυσης. Μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Δημητροκάλλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα αριθμεί 8 βουλευτές, υποχωρώντας στην 8η θέση της κοινοβουλευτικής κατάταξης. Μετά τις εκλογές του καλοκαιριού οι Σπαρτιάτες ήταν το 5ο σε δύναμη κόμμα, αμέσως μετά το ΚΚΕ. Μετά και τις σημερινές αποχωρήσεις «κατέβηκαν» στην προτελευταία θέση.

Τελευταίο σε δύναμη κόμμα με έξι βουλευτές είναι η Πλεύση Ελευθερίας. Σημειώνεται ότι έχουν  προηγηθεί οι αποχωρήσεις του Κωνσταντίνου Φλώρου, του Χάρη Κατσιβαρδά και του Γιώργου Μανούσου.

Αλλαγές στον κοινοβουλευτικό χάρτη αναμένονται μετά την απόφαση του εκλογοδικείου, σε μια διαδικασία που «τρέχει» παράλληλα με το ποινικό σκέλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Μανούσος, επιτέθηκε με βαρύτατες εκφράσεις στον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα ότι «οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον Κώστα Τασούλα «κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασιλείου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την ΚΟ των Σπαρτιατών».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «η μέχρι τώρα παραμονή του στην ΚΟ οφειλόταν στην πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Στίγκας θα κάνει, αργότερα, εντός της ημέρας, δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Σβίγκου: «Ο Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή»

O Νίκος Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη από την «Αττική Μπροστά» μετά τις δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία

Κασσελάκης από Χανιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα – Είναι πιο συμπαγής από ποτέ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:10