search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:13
MENU CLOSE

Καρδίτσα: Συλλαλητήριο οργανώνουν αγρότες και φορείς – «Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις, ενισχύσεις και επιδότηση ενοικίου»

05.04.2024 15:42
palamas_karditsa_0504_1460-820_new

Επτά μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αγροτικοί σύλλογοι του δήμου Παλαμά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), ο Εμπορικός Σύλλογος Παλαμά και ο Σύλλογος Γυναικών της περιοχής οργανώνουν συλλαλητήριο την Κυριακή 7 Απριλίου στη θέση «Σταυρός» μεταξύ Ιτέας και Παλαμά, όπου τα αναχώματα παραμένουν σπασμένα.

Σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι ΕΟΑΣΚ και αγροτικών συλλόγων απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο με τρακτέρ, αυτοκίνητα, αγροτικά μηχανήματα.

Όπως ειπώθηκε, στόχος του συλλαλητηρίου είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα που παραμένουν. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ κ. Τζέλλας τόνισε ότι «ακόμη δεν έχει δοθεί η επιδότηση ενοικίου την ώρα που πλημμυροπαθείς μένουν σε νοικιασμένα σπίτια ή φιλοξενούνται σε συγγενείς, με την κυβέρνηση να μην υλοποιεί το αυτονόητο».

Επεσήμανε ότι επτά μήνες μετά τις πλημμύρες οι αγρότες δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις σε παραγωγές και προϊόντα. Δεν έχουν δοθεί οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, τις οποίες πέρυσι οι αγρότες είχαν λάβει τον Μάρτιο. Δεν έχει λυθεί κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά το αρδευτικό δίκτυο και οι αγρότες καλούνται να εργαστούν, ενώ χρωστούν από πέρυσι για τα εφόδια που είχαν πάρει, χωρίς να ξέρουν αν θα μπορέσουν να αρδεύσουν. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, τα αναχώματα είναι σπασμένα και όλοι αγωνιούν για πιθανές έντονες βροχές.

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι έπρεπε “χθες” να είχε δώσει λύσεις στα προβλήματα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο δε θα φύγουμε από τα χωριά μας, δε θα ερημώσει η Καρδίτσα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζέλλας. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά κ. Αντωνίου τόνισε ότι οι αγρότες διεκδικούν το αυτονόητο, να παραμείνουν στα χωριά τους και στα χωράφια τους.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου: «Δέχθηκα παρενόχληση σε γύρισμα» κατέθεσε η ηθοποιός Μαρκέλλα Γιαννάτου

Άγιοι Ανάργυροι: Συγκλονίζει η μητέρα της Κυριακής – «Όταν λέμε “όχι” οι γυναίκες, μας βρίσκουν χτυπημένες, βιασμένες ή σκοτωμένες» (video)

Τέμπη: Συζητήθηκε η πρώτη αγωγή συγγενών θύματος – «Σίγουρα υπήρχε εύφλεκτη ύλη στην εμπορική αμαξοστοιχία» κατέθεσε πραγματογνώμονας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:07