search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:59
MENU CLOSE

Σοκ στη Γαλλία: Σε κώμα 14χρονη – Δέχθηκε επίθεση από ανήλικους έξω από το σχολείο της

05.04.2024 00:12
sxoleio-gallia-new

Η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε επείγουσα έρευνα μετά τον σοβαρό τραυματισμό 14χρονης, το οποίο έπεσε προσωρινά σε κώμα ύστερα από ξυλοδαρμό από τρεις εφήβους έξω από το σχολείο της.

Οι τρεις φερόμενοι ως δράστες, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι που φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με τη 14χρονη στο Μονπελιέ της Γαλλίας, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα δολοφονίας ανηλίκου.

Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης γύρω από τα γαλλικά σχολεία και μετά την αποστολή δεκάδων απειλητικών μηνυμάτων για επιθέσεις μέσω ενός εσωτερικού συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το κορίτσι έχει ξυπνήσει από το κώμα, αλλά η κατάσταση της υγείας της δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα. Η υπουργός Παιδείας Nicole Belloubet διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας από επιθεωρητές του υπουργείου της, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους οκτώ εργάσιμες ημέρες, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, για να υποβάλουν έκθεση σχετικά με τις συνθήκες της επίθεσης. 

Η μητέρα της δήλωσε σε συνεντεύξεις της στα μέσα ενημέρωσης ότι η κόρη της είχε υποστεί εκφοβισμό από έναν συμμαθητή της επί δυόμισι χρόνια. 

Διαβάστε επίσης:

Στο «σφυρί» βγαίνει ένα από τα αρχαιότερα βιβλία του κόσμου – Ποιο είναι και ποια η τιμή του (Photos)

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: «Απαράδεκτο» το χτύπημα στη ΜΚΟ World Central Kitchen – Παροτρύνει το Ισραήλ για άμεση εκεχειρία στη Γάζα

Σεισμός στην Ταϊβάν: Συνεχείς διασώσεις εγκλωβισμένων – Στους 9 οι νεκροί, πάνω από 1.000 οι τραυματίες (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:57