search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:18
MENU CLOSE

Βορίδης για ευρωεκλογές: Λάθος να θεωρούνται λιγότερο κρίσιμες

08.04.2024 10:46
makis_voridis_new

Στη «γραμμή» που η κυβέρνηση έθεσε καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του 15ου συνεδρίου της ΝΔ σχετικά με τη σημασία των ευρωεκλογών κινήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Μ. Βορίδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου «έχουν χαρακτηριστικά που δεν είχαν άλλες ευρωεκλογές» και τόνισε ότι οι πολίτες εσφαλμένα δεν τις θεωρούν και τόσο κρίσιμες. «Αυτό αφήνει ένα περιθώριο να επιλέξουν διάφορα πράγματα που όταν φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη επισημότητα δεν τα επιλέγουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, αν και επισήμανε ότι «δεν συνδέονται αυτές οι εκλογές με βουλευτικές» και ότι «υπάρχει μεγάλη δημοσκοπική διαφορά στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές».

Όσον αφορά στις προσδοκίες της κυβέρνησης από την ευρω-κάλπη, σημείωσε μεν ότι «δεν μπορούμε να συγκρίνουμε βουλευτικές εκλογές με ευρωεκλογές. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε κάτι είναι ευρωεκλογές με ευρωεκλογές» ωστόσο υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί «πρώτον, κατά πόσο υπάρχει αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αν σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο, και επίσης αν υπάρχει άλλο τοπίο να δούμε την διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου κόμματος. Ποιο θα είναι το δεύτερο κόμμα. Ποια είναι η σχέση του δεύτερου με το τρίτο κόμμα. Αν υπάρχουν δυνάμεις που παίρνουν κεφάλι».

Κατά τα λοιπά, και ενόψει της επίσκεψης Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ, μετά την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την επίμαχη ρύθμιση του 2021, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι «την είχαμε αλλάξει μόνοι μας την διάταξη» υπενθυμίζοντας ότι την διάταξη του 2021 την είχε ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, με αφορμή τη γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ο Μ. Βορίδης ανάφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ασφάλεια, η αντιμετώπιση της ανομίας, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ωστόσο, όπως είπε «υπάρχουν στιγμές που θα είμαστε κάτι λιγότερο από αυτό που θα θέλαμε να είμαστε», προσθέτοντας ότι «κενά ασφαλείας υπάρχουν ακόμα και σε πολύ υψηλά φυλασσόμενες περιοχές και σημεία σε πολλές χώρες». Εν τούτοις, παραδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη γυναικοκτονία μπορεί να έδωσε την εικόνα ότι κάτι δε λειτουργεί στον κρατικό μηχανισμό αν και εκτίμησε ότι αυτό αδικεί πρωτίστως την αστυνομία και το καθημερινό της έργο.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Τα δυνατά και αδύναμα σημεία των υποψηφίων Ευρωβουλευτών – Παρασκήνιο πίσω από τα ονόματα

ΝΔ: Τρία διλήμματα προς ευρωεκλογές – Ο φόβος της αποχής και η Αχίλλειος πτέρνα των Τεμπών

Τα μηνύματα Κασσελάκη από την Κρήτη – Με τρεις εκδηλώσεις η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων στην τελική ευθεία των προκριματικών για το ευρωψηφοδέλτιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58