search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:44
MENU CLOSE

Το ISIS απειλεί με τρομοκρατικές επιθέσεις στα ημιτελικά του Champions League

09.04.2024 09:34
football_new

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας απλώνεται πάνω από την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση στον πλανήτη, καθώς η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) απείλησε με τρομοκρατικά χτυπήματα τα τέσσερα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League.

Το Ίδρυμα Al Azaim, ένα μέσο ενημέρωσης που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), δημοσίευσε μια αφίσα που απειλεί με τρομοκρατικά χτυπήματα το Parc des Princes, το Santiago Bernabeu, το Metropolitan και το Emirates Stadium, με το μήνυμα “Σκοτώστε τους όλους“.

Οι μνήμες από την τελευταία επίθεση του ISIS, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου στο Crocus City Hall, μια αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, είναι ακόμη νωπες: αρκετοί ένοπλοι άνδρες, ντυμένοι με στολές παραλλαγής, εισέβαλαν και πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα κατά του κοινού. Η εγκληματική ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα 143 νεκρούς και περίπου 200 τραυματίες.

Η απειλή της τζιχαντιστικής οργάνωσης έρχεται μετά τη δημοσίευση από το μέσο ενημέρωσης Sarh al-Khilafah, που πρόσκειται στο ISIS, μιας εικόνας στις 30 Μαρτίου, η οποία καλούσε σε επίθεση εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονταν στην Allianz Arena του Μονάχου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ της Μπάγερν του Μονάχου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα As, η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες ασφαλείας για τη διπλή αναμέτρηση του Champions League αυτή την εβδομάδα στην Μαδρίτη. Και οι δύο αγώνες, Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο-Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχουν χαρακτηριστεί ως «υψηλού κινδύνου» από την Επιτροπή Καταπολέμησης της Βίας και θα φυλάσσονται από περισσότερα από 3.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που θα διασκορπιστούν μεταξύ τους. Περίπου 8.000 οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμένεται να φθάσουν στη Μαδρίτη για τους αγώνες.

Διαβάστε επίσης

Χαμάς: Η πρόταση του Ισραήλ δεν ικανοποιεί κανένα από τα παλαιστινιακά αιτήματα

Ρωσία: Κίνδυνος από πλημμύρες για χιλιάδες κατοίκους

Τραγωδία στη Μοζαμβίκη: Τουλάχιστον 100 νεκροί σε ναυάγιο πλοιαρίου – Είκοσι αγνοούμενοι (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:37