search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:24
MENU CLOSE

Βουλή: Κόντρα για την ελληνική μουσική σε ραδιόφωνα

09.04.2024 17:36
mendoni vouli 09- new

Κατάφωρη παραβίαση του υγιούς ανταγωνισμού συνιστά για την αντιπολίτευση η κυβερνητική ρύθμιση που προβλέπει επιπλέον διαφημιστικό χρόνο στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα παίζουν περισσότερη ελληνική μουσική. 

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία δέχθηκε πυρ ομαδόν στη Βουλή, όπου άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου, έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος προστασίας για την στήριξη του ελληνικού τραγουδιού και των συνθετών. Σε ό,τι αφορά στην επίμαχη διάταξη υποστήριξε πως τίποτα δεν γίνεται σε υποχρεωτική βάση, καθώς όλα είναι προαιρετικά και δεν αλλάζει η φυσιογνωμία του σταθμού. Μίλησε για επικράτηση στην Ευρώπη, κυρίως της αγγλόφωνης μουσικής που οδηγεί σε μαρασμό την εγχώρια μουσική παραγωγή και σημείωσε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη διάχυση της ελληνικής γλώσσας, φορέας της οποίας- όπως είπε- είναι το ελληνόφωνο τραγούδι.

«Για νομοσχέδιο διαχείρισης πολιτικού κόστους άστοχων επιλογών»,  έκανε λόγο η Κυριακή Μάλαμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο αποτελεί «μια πινελιά νεοφιλελεύθερης και πελατειακής αντίληψης σε ό,τι αφορά τα μνημεία και τα μουσεία μας».

Η Νάγια Γρηγοράκου από το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι ο πολιτισμός αντί να ενώνει, στη συγκεκριμένη περίπτωση διχάζει. «Λειψό και προβληματικό», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο, ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ, ενώ η Σία Αναγνωστοπούλου από τη Νέα Αριστερά εξέφρασε τη διαφωνία της με την παροχή κινήτρων στα ραδιόφωνα που παίζουν περισσότερη ελληνική μουσική.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Τιτάνιο έργο η οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ, αλλάζει βήμα-βήμα

Τα μαζεύει ο Παρασκευαΐδης μετά το «φάουλ» για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Τώρα λέει πως διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του

ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα για την ενδοσχολική βία: Το πρόβλημα θα λυθεί με διάλογο, όχι με αυταρχισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:24