search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:39
MENU CLOSE

To Flyover θυμίζει… Μετρό Θεσσαλονίκης -9 στους 10 κατοίκους θεωρούν το έργο περιττό ή ότι θα καθυστερήσει υπερβολικά

10.04.2024 13:58
FLYOVER

Οι εργασίες για το Flyover, τον αυτοκινητόδρομο που θα αποσυμφορήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν τον Απρίλιου του 2023, με τα χρονοδιαγράμματα της κυβέρνησης να κάνουν λόγο για έργο που θα διαρκέσει ως το τέλος του 2026. 

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, ήρθε η πρώτη καθυστέρηση και η ανακοίνωση 5ημηνης παράτασης στο έργο, το οποίο θα τελείωνε τον Μάιο του 2027.

Τώρα, ήρθε και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που «πάγωσε» τις εργασίες μετά από προσφυγές κατοίκων, κάτι που αυτόματα φέρνει και δεύτερη παράταση στο έργο.

Το ΣτΕ θα συνεδριάσει για την υπόθεση στις 17 Απριλίου και στο υπουργείο Μεταφορών «καίγονται» να κλείσει γρήγορα το θέμα αυτό, καθώς οι συνεχόμενες παρατάσεις σε μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη, τείνουν να γίνουν συνήθεια, αν δει κανείς και την υπόθεση του Μετρό που για πολλά χρόνια ακούνε πως θα ξεκινήσει και φτάσαμε στο 2024 όπου επιτέλους (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πάντα) θα ανοίξει ως το τέλος της χρονιάς.

Υπόθεση για την οποία ο Νίκος Ταχιάος δήλωνε προ δύο μηνών ότι το Μετρό άργησε γιατί «μέχρι το 2018 έκαναν το Μετρό πολιτικό παιχνίδι κάποιοι».

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι είναι πεπεισμένοι πως δεν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ούτε αυτή τη φορά, κάτι που έχουν συνηθίσει άλλωστε, κάτι που ωστόσο σημαίνει και περισσότερη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που ήδη δεινοπαθούν στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Θεσσαλονίκη: 9 στους 10 πολίτες είναι σίγουροι ότι θα καθυστερήσει, οι μισοί ότι δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό

Είναι χαρακτηριστικό, πως πρόσφατα η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview για λογαριασμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, έκανε δημοσκόπηση για το έργο και σε δείγμα 4.101 ατόμων, το 90% θεωρεί πως το χρονοδιάγραμμα δεν πρόκειται να τηρηθεί!

Το 54% από αυτούς μάλιστα, θεωρούν ότι αυτό το πολυδιαφημισμένο έργο δεν θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, ενώ το 58% των ερωτώμενων δεν συμφωνεί καθόλου με την κατασκευή του Flyover!

Από τους ερωτηθέντες, το 83% δήλωσε ότι το έργο έπρεπε να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση του Μετρό και το 95% θεωρεί ότι η κατασκευή του έργου επιβαρύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα. 

Οπως τονίζουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι καθυστερήσεις στη κίνηση φτάνουν από τα 30 ως και τα 45 λεπτά από τα ανατολικά στα δυτικά, με χαρακτηριστική την ατάκα ενός ιδιοκτήτη μεταφορικής, του κ. Γιώργου Ηλιάδη: «Όσο χρόνο κάναμε να πάμε Κατερίνη, τόσο κάνουμε τώρα από την μία άκρη στην άλλη από τον περιφερειακό»

Την ίδια στιγμή, το «πάγωμα» των έργων από το ΣτΕ, έχει ανησυχήσει τόσο το υπουργείο Μεταφορών, όσο και την περιφέρεια που δεν κρύβουν ότι θεωρούν δεδομένο ότι θα προκύψουν νέες καθυστερήσεις.

«Πάντα υπήρχαν αντιδράσεις όταν τα έργα εκτελούνται σε αστικό περιβάλλον, όμως πρέπει να γίνουν για να διευκολυνθεί η καθημερινότητα μας, να διευκολυνθεί η ζωή μας, ο τρόπος με τον οποίο κινούμαστε στην πόλη και βέβαια περιμένουμε να γίνει και το μετρό, για να συμβάλλει στη διευκόλυνση των μετακινήσεων. Το έργο αυτό ταλαιπωρεί καθημερινά τους πολίτες και γι’ αυτό όλοι εύχονται να τελειώσει εντός χρονοδιαγράμματος» είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφειάρχης υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρης Μπίλλιας.

«Η χθεσινή εξέλιξη με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δημιουργεί ανησυχίες. Ολοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του έργου, αλλά η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί ερωτήματα για το αν τελικά θα καταστεί δυνατό να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου. Παράλληλα, δημιουργεί ανησυχίες και ενόψει της τουριστικής περιόδου» είπε στην ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Ζαγοράκης: «Ας ενημερωθεί πρώτα ο Νικήτας Κακλαμάνης για το τι έχει συμβεί – Στο Ευρωκοινοβούλιο φοράς τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» (video)

Η κυβέρνηση… τρέχει για την επιστολική ψήφο

Τα ΝΕΑ επανέρχονται για το «μοντάζ» των Τεμπών και προκαλούν ταραχή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:38