search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Μπορούμε να γίνουμε το φυσικό σημείο εισόδου για την ενέργεια, από τον νότο στον βορρά

11.04.2024 15:54
Untitled design (1)

Προσερχόμενος στη σύνοδο των τριών θαλασσών στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με πρωταγωνιστή το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που παίζει κυρίαρχο ρόλο και στην ενεργειακή στήριξη των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών.

«Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, έγινε επίσημο μέλος της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών πέρυσι. Είναι η πρώτη ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε αυτή τη σημαντική συνάντηση, η οποία λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών αναταραχών στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει σε σημαντικό βαθμό στην Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών, ανοίγοντας τη νότια οδό συνδεσιμότητας, είτε αυτό αφορά στη σιδηροδρομική και οδική συνδεσιμότητα είτε αφορά στην ενέργεια, καθώς μπορούμε να γίνουμε το φυσικό σημείο εισόδου για την ενέργεια -είτε πρόκειται για φυσικό αέριο είτε για ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές- από το νότο στον βορρά.

Και, αν σκεφτεί κανείς με όρους πραγματικής γεωγραφίας, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών θα δικαιολογούσε ακόμα και τη μετονομασία της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών σε Πρωτοβουλία Τεσσάρων Θαλασσών, καθώς ανοίγει τον νότιο διάδρομο προς το Αιγαίο Πέλαγος. Προσβλέπω ιδιαίτερα, λοιπόν, στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που θα έχουμε στη σημερινή συνάντηση. Σας ευχαριστώ», δήλωσε κατά την προσέλευσή του στη σύνοδο ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όσοι χρωστούν πάνω από 100 ευρώ δεν θα έχουν ασφαλιστική ικανότητα (videos)

Σδούκου: «Απαραίτητη η ενεργειακή διαφοροποίηση – Μέτρα για την προέλευση του φυσικού αερίου από την ΕΕ»

Αλέξης Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών: «Οι ευρωεκλογές κίνδυνος για τον Μητσοτάκη και ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34