search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:12
MENU CLOSE

Απίστευτο video δείχνει την πρώτη βουτιά μωρών πιγκουίνων από ύψος 15 μέτρων!

12.04.2024 10:29
pingouinoi

Μοναδικά πλάνα από την Ανταρκτική καταγράφουν την πρώτη βουτιά μικρών αυτοκρατορικών πιγκουίνων από ύψος 15 μέτρων!

Τα μοναδικά αυτά πλάνα κατέγραψε ο βραβευμένος κινηματογραφιστής του National Geographic, Bertie Gregory, ο οποίος πέρασε δύο μήνες παρακολουθώντας το «κοπάδι» των 10.000 αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην Ανταρκτική, όπως περιέγραψε στην εκπομπή «Good Morning America».

Όπως είπε, «όταν οι νεοσσοί κάνουν την πρώτη τους βουτιά, συνήθως πηδούν στη θάλασσα από πάγο περίπου μισού μέτρου. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί νεοσσοί προσπερνούσαν εκείνα τα σημεία, για να πάνε κάπου αλλού. Έτσι χρησιμοποίησα το drone για να δω τι ακριβώς συνέβαινε και συνειδητοποίησα ότι συγκεντρώνονταν στην άκρη ενός τεράστιου γκρεμού ύψους 15 μέτρων.

Έπειτα άρχισαν να πηδούν ένα ένα για να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό».

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του National Geographic στο YouTube, τα μωρά-πιγκουίνοι πλησιάζουν διστακτικά στο χείλος του γκρεμού, με ένα από αυτά να πηδάει στο κενό και να ξαναφαίνεται λίγο αργότερα να κολυμπάει.

Το πρώτο… θαρραλέο μικρό ακολούθησαν κι άλλα.

Όπως περιέγραψε ο Gregory, οι μικροί πιγκουίνοι ήταν σα να έπεφταν πάνω σε τσιμέντο, καθώς «προσγειώνονταν» σε κομμάτια πάγου στο νερό, ωστόσο ξαναβγαίναν κανονικά στην επιφάνεια και κολυμπούσαν στο πρώτο κολύμπι της ζωής τους.

Είναι η πρώτη φορά που έχει καταγραφεί κάτι τέτοιο και η δουλειά του Gregory θα παρουσιαστεί στο 2025 στο Nat Geo, στη σειρά «Secrets of», το οποίο κάνει πρεμιέρα την Ημέρα της Γης 2025, σύμφωνα με τη New York Post.

Διαβάστε επίσης

Ανταρκτική: Ανησυχία από τον θάνατο εκατοντάδων πιγκουίνων – Ποιος ιός τους «απειλεί»

Kλιματική αλλαγή: Ο Μάρτιος ήταν ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο

Greenpeace: 8 στους 10 πολίτες υποστηρίζουν την μείωση της παραγωγής πλαστικού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06