search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:55
MENU CLOSE

Ανταρκτική: Ανησυχία από τον θάνατο εκατοντάδων πιγκουίνων – Ποιος ιός τους «απειλεί»

10.04.2024 08:45
pinguins new

Σε μεγάλη απειλή βρίσκονται οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής. Ένας θανατηφόρος τύπος του ιού της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε 532 νεκρούς πιγκουίνους στο νησί Heroina, τροφοδοτώντας την ανησυχία ότι ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί μεταξύ των τεράστιων αποικιών των πιγκουίνων στην Ανταρκτική.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων παραμένει αβέβαιος. Το τεράστιο μεγεθος του νησιου και η κατάσταση των πτωμάτων καθιστούν την πλήρη καταμέτρηση δύσκολη.

Αυτή η ανησυχητική ανακάλυψη, που περιγράφεται λεπτομερώς σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Federation της Αυστραλίας, έχει προκαλέσει φόβους ότι ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1, γνωστός για τις θανατηφόρες επιπτώσεις του, μπορεί να αποδεκατίσει και άλλα απειλούμενα είδη.

Προκειμένου όμως να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον ακριβή τύπο του ιού που αποτελεί απειλή για την περιοχή, ερευνητές θα στείλουν δείγματα σε εξειδικευμένα εργαστήρια, με την ελπίδα ότι οι επόμενοι μήνες θα φέρουν σαφήνεια στην κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

Social media: Πώς η Ευρώπη προσπαθεί να ελέγξει το… ακατάλληλο περιεχόμενό τους

Περού: Υπεραιωνόβιος κάτοικος της χώρας διεκδικεί τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο – Το μυστικό του

Τσεχία: Οκτώ άνθρωποι παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο έξω από σούπερ μάρκετ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06