search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:31
MENU CLOSE

Μπριζ: «Χρησιμοποιήσαμε τα κανόνια νερού συνετά» στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, λένε οι Αρχές

12.04.2024 20:04
paok

Έκπληκτη από την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Μπριζ, μέσω επίσημης τοποθέτησής της το απόγευμα της Παρασκευής.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος του Μπριζ δικαιολόγησε την στάση της Αστυνομίας της πόλης, ενώ με έκπληξη αντιμετώπισε την ανακοίνωση της ελληνικής ΠΑΕ και η Αστυνομία του Μπριζ, μέσω των δηλώσεων της εκπροσώπου της, η οποία ανέφερε:

«Το γεγονός ότι οι Έλληνες υποβάλλουν καταγγελία μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Δεν εμποδίσαμε αυθαίρετα τους οπαδούς με εισιτήριο να μπουν στο γήπεδο. Για το ότι ορισμένοι άνθρωποι με εισιτήρια, δυστυχώς έπρεπε να απομακρυνθούν την τελευταία στιγμή, φταίνε εξ ολοκλήρου αυτοί που δεν είχαν εισιτήρια, κι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μπουν στο γήπεδο, πριν καν ανοίξουν οι πόρτες.

Αν οι Έλληνες, με όλα τα σκουπίδια και τον όλεθρο που άφησαν πίσω τους στην αγορά, τώρα ισχυρίζονται ότι απλώς έκαναν ένα καλό πικνίκ, αυτό σίγουρα προκαλεί! Αυτές οι απόπειρες ήταν και ο λόγος που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν το ψεκαστικό. Χρησιμοποιήσαμε μόνο την απαραίτητη ένταση, πλήρως στρατηγικά και τεκμηριωμένα.

Κάποια στιγμή η πίεση στη Νότια είσοδο ήταν τόσο μεγάλη, πολύς κόσμος πίεζε, κάτι που έκανε την κατάσταση με τον στενό διάδρομο εκεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους αστυνομικούς, τους συνοδούς και όλους τους οπαδούς».

Υπενθυμίζεται πως μετά τη λήξη του αγώνα χθες, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της έκανε καταγγελία στη διοργανώτρια αρχή της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην ελληνική πρεσβεία του Βελγίου, ενώ κάλεσε και τα αρμόδια υπουργεία να διερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων»: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχωρά σε καταγγελίες στην UEFA, καθώς και στην ελληνική πρεσβεία του Βελγίου για τα κρούσματα πρωτοφανούς μίσους των Αρχών του Μπριζ εναντίον των Ελλήνων αδιακρίτως. Παράλληλα ενημερώνονται στοιχειοθετημένα και λεπτομερώς τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Η βελγική αστυνομία αυθαίρετα προχώρησε σε συλλήψεις ανθρώπων που έφεραν κανονικά εισιτήριο, που δεν τους επιτράπηκε να μπουν στο γήπεδο, έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού απέναντι σε εκδρομείς, αλλά και χρήση τυφλής βίας κατά την έξοδο των οπαδών μας από το γήπεδο. Οι Αρχές του Βελγίου τίναξαν στον αέρα κάθε έννοια φιλοξενίας και κανόνων ασφαλείας.

https://twitter.com/andonis4/status/1778528013052994034/video/1

Θύματα τυφλής βίας έγιναν τόσο οι φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας και μέλη οικογενειών των αθλητών μας, όσο και τα 25 μέλη της ασφαλείας και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που προσπαθούσαν καθ´όλη τη διάρκεια να διευκολύνουν την πρόσβαση των φιλάθλων μας στο γήπεδο. Όλα με αυτόπτες μάρτυρες τους τρεις απεσταλμένους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενόψει του επαναληπτικού, περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την ταλαιπωρία των φιλάθλων μας και την πλήρη αποκατάσταση και ηθική αποζημίωση, όσων υπέστησαν ζημιά άδικα. Περιμένουμε επίσης και από τους συναδέλφους μας της Club Brugge να καταδικάσουν την εν πολλοίς ρατσιστική συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας που αντιμετώπισε τους Έλληνες ως εκ προοιμίου εγκληματίες.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας για τη διατήρηση της ψυχραιμίας τους μετά τα όσα αντιμετώπισαν, ενώ λυπούμαστε για όσους παρότι είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, λόγω της παραφροσύνης της βελγικής αστυνομίας».

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Κούγιας: Τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 15 μέρες

Euro 2024: Συναγερμός στις γερμανικές αρχές για πιθανό χτύπημα του ISIS – Τα απειλητικά πόστερ (photos)

Ο απίστευτος πιτσιρικάς που χορεύει (και ξεσηκώνει) τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:28