search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:35
MENU CLOSE

Βουλή TV: Η Βίκυ Φλέσσα δεν παίρνει συνέντευξη αυτή τη φορά – Δίνει όμως στο «Βιβλιοβούλιο»

12.04.2024 18:17
viki flessa 09- new

Έχουμε συνηθίσει να την βλέπουμε να παίρνει συνεντεύξεις παλαιότερα από την εκπομπή «Στα άκρα», ίσως τη μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση, με πάνω από 20 χρόνια παρουσίας. Μαζί με τον Καθηγητή Γλωσσολογίας Γεώργιο Μπαμπινιώτη επιμελούνται και παρουσιάζουν τη γλωσσική εκπομπή «Σε προσκυνώ, γλώσσα» στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Τελευταίως όμως δίνει εκείνη συνεντεύξεις. Όπως αυτή που έδωσε προσφάτως στο topontiki.gr.

Η Βίκυ Φλέσσα φιλοξενείται στην Σαββατιάτικη εκπομπή «Βιβλιοβούλιο» (17.00, Βουλή TV) από τον Μανώλη Πιμπλή, όχι ως υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, αλλά ως συγγραφέας του βιβλίου «Γιατί Ψυχανάλυση κύριε Γιωσαφάτ;» (εκδ. Αρμός) προϊόν σειράς συνεντεύξεων που πήρε η ιδια από τον διάσημο -εκλιπόντα πλέον- ψυχίατρο Ματθαίο Γιωσαφάτ και μοιράζεται την εμπειρία της από εκείνη τη σειρά συναντήσεων συνολικής διάρκειας 18 ωρών και αρκετών ακόμα από τηλεφώνου, όταν χρειάστηκε διευκρινήσεις, όπως είχε πεί και στο topontiki.gr

Η Φλέσσα, στη συνέντευξη στον Πιμπλή, αναφέρεται στις κύριες θέσεις που ανέπτυξε ο γνωστός ψυχαναλυτής, τις οποίες έχει εγκιβωτίσει στο βιβλίο της, αλλά και στο έργο του γενικότερα.

Επίσης, ο κριτικός βιβλίου Βαγγέλης Χατζηβασιλείου μιλάει για το δοκίμιο του Μιχάλη Μακρόπουλου «Το ποτάμι του χρόνου» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης 2023) ενώ η δημοσιογράφος Σταυρούλα Παπασπύρου συζητά με τον Μανώλη Πιμπλή για τα βιβλία «Silver alert» της Τατιάνας Αβέρωφ (εκδ. Μεταίχμιο 2023), «Η αντίσταση στον Δαρβίνο και άλλα 13 ετερόδοξα κείμενα» του Νίκου Δήμου (εκδ. Πατάκη 2024), «Ημερίδα Τάσος Μπίρης: Πενήντα χρόνια – σημάδια στο συλλογικό αρχιτεκτονικό γίγνεσθαι» (εκδ. Καπόν 2023).

Διαβάστε επίσης:

Άνετη επικράτηση του Mega στη «μάχη» τηλεθέασης της Πέμπτης

Εurovision 2024: Με συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου η Ελλάδα στον τελικό

Νίκος Καρβέλας: Θα τα πει Σαββατιάτικα με τη Ναταλία Γερμανού στον Alpha

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:33