search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:09
MENU CLOSE

Γλυφάδα: Μαρτυρία για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και αυτοκτονίας του δράστη – «Πήρα την κοπέλα μέσα γιατί σίγουρα θα την σκότωνε» (Video)

13.04.2024 14:33
ekrixi_astinomia_0311_1460-820_new

Τέλος στη ζωή του έβαλε το απόγευμα της Παρασκευής ένας 29χρονος άνδρας στην Γλυφάδα, στην οδό Ικαρίαςμετά από καταδίωξη της Αστυνομίας που επιχειρούσε να τον συλλάβει, λίγο αφότου είχε χτυπήσει την 23χρονη σύζυγό του.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην οδό Ικαρίας στη Γλυφάδα. Από το σημείο περνούσε τυχαία περιπολία της ΟΠΚΕ που αντιλήφθηκε το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Άκουσαν την φασαρία και πλησίασαν, με τους περίοικους να τους ενημερώνουν ότι ένας άντρας ασκούσε σωματική βία σε γυναίκα.

Ο 29χρονος όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, ανέβηκε στο διαμέρισμα του στο 4ο όροφο πολυκατοικίας και κλειδώθηκε, ενώ η 23χρονη μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Η μαρτυρία και η προστασία

Μία γειτόνισσα του αυτόχειρα μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» και περιέγραψε τι συνέβη εκείνη την μέρα, λίγο πριν βάλει τέλος στην ζωή του ο 29χρονος για να μην συλληφθεί για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

«Φώναζε πάρα πολύ άκουγα τις φωνές της κοπέλας που του έλεγε «άσε με». Άκουσα τις φωνές έξω από την πόρτα και άνοιξα, και πήρα την κοπέλα μέσα. Πάνω που της μίλαγε και της φώναζε: «έλα μέσα να λογαριαστούμε». Και του έλεγε η κοπέλα, «δεν έρχομαι μέσα», παρουσιάστηκαν τα παιδιά της αστυνομίας. Με το που είδε ότι ανεβαίνουν τα παιδιά της αστυνομίας την σκάλα, έκλεισε την πόρτα και κλειδώθηκε μέσα. Μέχρι εκείνη την ώρα στην πόρτα μας έκανε αγριάδες. Η κοπέλα έτρεμε ολόκληρη. Την πήρα μέσα εγώ, αλλά ήταν σε άθλια κατάσταση, φοβόταν πάρα πολύ. Πρέπει να την είχε ξαναχτυπήσει», είπε αρχικά η γειτόνισσα.

Δημοσιογράφος: Σας είπε γιατί την κυνηγούσε τώρα;

«Όχι. Είχαν έρθει τα τελευταία πράγματα, να τον βοηθήσει. Ξαφνικά αγρίεψε. Δεν ήξερε η κοπέλα τον λόγο που αγρίεψε, και άρχισε να της φωνάζει και να την χτυπάει και πρόλαβε αυτή, άνοιξε την πόρτα και βγήκε εδώ έξω στον διάδρομο. Και ξέρεις με όσα ακούω στην τηλεόραση κάθε μέρα, με όλα αυτά που βλέπουμε λέω πάει σίγουρα θα την σκοτώσει. Σίγουρα δεν θα γλίτωνε», ανέφερε η γειτόνισσα.

Για τον πυροβολισμό δήλωσε: «Δεν άκουσα τον πυροβολισμό αλλά γινόταν θόρυβος γιατί μετά ήρθαν και άλλοι αστυνομικοί και χτυπούσαν με τα σίδερα για να σπάσουν την πόρτα. Μπορεί να έπεσε εκείνη την ώρα που κοπανούσαν. Κανείς δεν τον άκουσε. Παλεύανε για δύο ώρες να ανοίξει και δεν άνοιξε. Το παιδί το ξέραμε καλά. Φαινομενικά ήταν ευγενικό παιδί, αλλά ακολούθησε άλλο δρόμο. Είχε «νταραβέρια» με την αστυνομία. Έρχονταν χαρτιά που τον καλούσαν στο δικαστήριο. Η μητέρα του και η γιαγιά του έχουν πεθάνει και είχε μείνει μόνος του».

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, υπό το συντονισμό και καθοδήγηση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου μετέβησαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και σταθμός ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Διαπραγματευτής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν περιμετρικά, προκειμένου να λάβει χώρα επιχείρηση διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας τον χώρο. Μετά από εισαγγελική εντολή και ενώ ο άντρας δεν ανταποκρινόταν, οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα, όπου εντόπισαν τον 29χρονο νεκρό, με τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο 29χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν για ληστείες ενώ ήταν υποχρεωμένος, λόγω υποθέσεων με ναρκωτικά, να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε επίσης:

Αττική Οδός: Οδηγός μπήκε ανάποδα στην Αθηνών-Λαμίας – Τον κατέγραψαν οι κάμερες (Video)

Σέρρες: 15χρονη ξυλοκόπησε συμμαθήτριά της στην αυλή του σχολείου

Αχαϊα: Μερακλής αγρότης μας δείχνει πόσο «άμπαλοι» είμαστε στο να επιλέγουμε καρπούζια – «Πρέπει να το χουφτώνεις»(Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:08