ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 04:22
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ώρα παράταση στη διαδικασία των πρoκριματικών – Αίτημα από πολλά εκλογικά κέντρα

14.04.2024 19:46

Μία ώρα παράταση πήρε η διαδικασία των προκριμάτων εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή των 35 από τις 42 υποψήφιους των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.

Οι προκριματικές εκλογές είναι μια διαδικασία που έχει εισηγηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης και χαρακτηρίζει «καινοτόμο» καθώς «για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Υπενθυμίζεται ότι δύο θέσεις καταλαμβάνουν οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, ενώ 5 θέσεις απομένουν στην ευχέρεια του προέδρου ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να αποκαταστήσει ανισορροπίες που θα προκύψουν από την εκλογική διαδικασία, ως προς την ποσόστωση 50 – 50 για άνδρες-γυναίκες, ως προς την εκπροσώπηση ειδικών κατηγοριών. Ενδεχομένως,  να επιφυλάσσει και κάποια έκπληξη, ενώ στις 5 θέσεις αυτές θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει είτε κάποιον από τους 200 υποψηφίους που πήραν μέρος στις προκριματικές είτε εκτός.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 21:00, αλλά τα αποτελέσματα αναμένεται γίνουν γνωστά αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Αν ζητηθεί από την Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί

Κωστής Χατζηδάκης: 6 παρεμβάσεις για τις τράπεζες και τα funds – «Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα κάνουν σεισάχθεια» (Video)

Στέφανος Κασσελάκης για επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: «Συντάσσομαι με τη στάση Μπάιντεν» – «Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση»

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38
Exit mobile version