search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 04:54
MENU CLOSE

Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Αν ζητηθεί από την Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί

14.04.2024 19:16
meimarakis new

Δήλωση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έκανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, που ελπίζω ότι θα υπάρξει αυτοσυγκράτηση και δεν θα συνεχιστεί», ανέφερε από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου όπου συμμετείχε.

«Γεγονός είναι πάντως ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση όλοι για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αρχές μας, τις αξίες μας, την εδαφική μας ακεραιότητα. Ήδη στην Ευρώπη συνεδριάζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα για να εξετάσουν την πολύ σοβαρή κατάσταση και τις επόμενες κινήσεις, που ελπίζουμε και ευχόμαστε να επικρατήσουν η λογική και η Ειρήνη», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε ενεργό μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι, αν μας ζητηθεί, πρέπει να ανταποκριθούμε ώστε να βοηθήσουμε να εξασφαλίσουμε την Ειρήνη ακόμη πιο γρήγορα. Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τις αρχές, τις αξίες μας τον δυτικό τρόπο ζωής», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Κωστής Χατζηδάκης: 6 παρεμβάσεις για τις τράπεζες και τα funds – «Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα κάνουν σεισάχθεια» (Video)

Στέφανος Κασσελάκης για επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: «Συντάσσομαι με τη στάση Μπάιντεν» – «Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση»

Ανδρέας Λοβέρδος: Βανδάλισαν τα γραφεία των «Δημοκρατών» στο κέντρο της Αθήνας – «Εκείνοι με επιθέσεις, εμείς με μετριοπάθεια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36