search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:44
MENU CLOSE

Στο ινστιτούτο CSIS, όπου έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα ο Κασσελάκης – Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Ουάσινγκτον

17.04.2024 15:20
kasselakis washington

Ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον ο Στέφανος Κασσελάκης και όπως τονίζει στην ανάρτησή του στα social media, επισκέφθηκε ένα οικείο μέρος, εκεί από όπου έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, το 2007.

Όπως αναφέρει ο κ. Κασσελάκης, «στο Ινστιτούτο @CSIS , είχα μια από τις πρώτες επαγγελματικές μου εμπειρίες το 2007. Ήμουν στην ευχάριστη θέση να ανταλλάξω απόψεις με τους διευθυντές του και να επωφεληθώ από τις πολύτιμες γνώσεις τους για την προοδευτική κυβέρνηση που οραματίζομαι για την Ελλάδα».

Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε την Τρίτη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον όπου είχε παράλληλα την ευκαιρία να διαπιστώσει το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσιγκτον δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την έμπρακτη στήριξη των ΗΠΑ στην επίλυση του Κυπριακού.

«Είναι κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για τις ελληνοτουρκικές και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, αλλά και για τις σχέσεις μεταξύ της Αμερικής και της Ελλάδας. Πολύ απλά δεν μπορούμε να συζητάμε για μια διεύρυνση της συνεργασίας εάν δεν υπάρχει έμπρακτη στήριξη στην επίλυση του Κυπριακού», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Κατά τη σύντομη παραμονή του στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το Κογκρέσο που πραγματοποίησε συνάντηση με τους βουλευτές Κρις Πάπας και Ro Khanna. Στη συνέχεια μετέβη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου συναντήθηκε με την Γιούρι Κιμ. Τέλος, πραγματοποίησε επαφές στα γραφεία της δεξαμενής σκέψης «Center for Strategic & International Studies» (CSIS) και του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (AHI).

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκτεθειμένη και υπόλογη» η κυβέρνηση για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου – Επίθεση σε Κεραμέως – «Βροχή» οι αγωγές

Νίκος Παπανδρέου: Απολογισμός – Ένας Χρόνος στην Ευρωβουλή

Κι όμως… Ο Πλεύρης παρομοίασε τον Μπελέρη με τον… Τσε Γκεβάρα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:43