search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:49
MENU CLOSE

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες παιδιών για τον αρχαιοφύλακα

19.04.2024 14:41
nisyros

«Ανοίγουν στόματα» στη Νίσυρο, με τις πληροφορίες να θέλουν κι άλλα επτά παιδιά να καταγγέλλουν κακοποίηση από τον αρχαιοφύλακα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Action24, έχουν γίνει καταγγελίες από επτά οικογένειες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου και τα παιδιά έχουν καταθέσει στην αστυνομία, παρουσία ψυχολόγων.

Ο 63χρονος φαίνεται ότι παρέσυρε τους ανηλίκους στον ξενώνα του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου και διέμενε.

Όπως ανέφερε στον σταθμό μητέρα ενός από τα παιδιά, ο γιός της «ήρθε διστακτικά να μας πει ότι θέλω να σας μιλήσω. Μας είπε κάποια πράγματα, μάς έδειξε κάτι προφυλακτικά που του έδινε συνέχεια, τον καλούσε σπίτι να του δώσει κάτι ή πήγαινε και τον έβρισκε στους αγώνες».

Σύμφωνα με την ίδια, ο αρχαιοφύλακας έβαζε τα παιδιά στο σπίτι, έσβηνε τα φώτα και γδυνόταν για να τους δείχνει πώς να χρησιμοποιούν τα σεξουαλικά αντικείμενα.

Όπως ανέφερε η μητέρα, ο αρχαιοφύλακας είχε παρασύρει και τον γιο της στον ξενώνα. «Τον είχε πάει στο σπίτι του και του έδειχνε όλα αυτά τα σύνεργα που έχει, του είχε κάνει πρόταση να πάει να τα δοκιμάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι τα παιδιά που έπεσαν θύματα του 63χρονου είναι περισσότερα από επτά.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου, Γιάννης Κουλάκης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ανέφερε επίσης ότι ανάμεσα στα φερόμενα ως θύματα πιθανόν να περιλαμβάνονται και παιδιά, μαθητές γυμνασίου.

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε, σημειώνοντας ότι κοιτάνε την αλήθεια κατάματα και την αντιμετωπίζουν.

«Έπεσα σε παγίδα» ισχυρίζεται ο αρχαιοφύλακας

Από την πλευρά του, ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού μιλώντας στο MEGA αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι «έπεσε σε παγίδα».

«Είμαι στα μαύρα μου τα χάλια κι εγώ γιατί είμαι 35 χρόνια στο Πολιτισμού και δεν έχω δημιουργήσει προβλήματα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Έχει σχέση βέβαια και με την αρχαιολογία, με την υπηρεσία μου. Οπότε έπεσα δυστυχώς σε μια παγίδα, αυτό είναι» ισχυρίστηκε, ενώ ερωτηθείς τι εννοεί «παγίδα» υποστήριξε: «Δύο φορές έχω δει τον συγκεκριμένο Αλβανό σε ένα ύποπτο σημείο από πλευράς αρχαιολογίας. Του κάνω την παρατήρηση την πρώτη φορά, τον είδα που έτρεμε, λέω να δεις δεν είναι αυτό που μου λέει, αλλά θα είναι κάτι άλλο. Τον βλέπω την επόμενη φορά, αλλά λέω μη με σκοτώσει κιόλας σαν τον άνθρωπο που έφαγε το ξύλο στη Μύκονο. Και μετά από λίγο καιρό να την η καταγγελία».

Γυμναστική στο σπίτι για τα παιδιά

Ο αρχαιοφύλακας ανέφερε ακόμη ότι: «Τα παιδιά αυτά παίζουν πάντα στην αυλή έξω από το πεζοδρόμιο το δικό μου, μπήκαν μέσα, είδαν τα μηχανήματα γυμναστικής, έκαναν τα παιδιά τη γυμναστική τους εκεί, έκαναν κάποια μηχανήματα που είναι για τα πόδια, για τον σβέρκο, αυτά έκαναν».

Στην ερώτηση αν πρόκειται για μηχάνημα μασάζ, ο κατηγορούμενος είπε ότι «κάνει μασάζ στα πόδια, δεν μπορώ τώρα να σας πω και πώς είναι, στα γυμναστήρια υπάρχουν αυτά».

«Δασκαλεμένο» το παιδί

«Ένα από αυτά τα παιδιά λοιπόν έχω την εντύπωση ότι δασκαλεύτηκε, επειδή έχουμε προηγούμενα με τον πατέρα… Αυτή είναι η καταγγελία. Ότι κατέβηκαν τα παιδάκια κάτω, μπήκαν, έκαναν γυμναστική στα μηχανήματα, τι ωραία, έφυγαν τα παιδάκια, τα τέσσερα, έφυγαν λέει. Όντως τα παιδάκια είπαν στους γονείς ‘δε μας είπε τίποτα, κάναμε γυμναστική και φύγαμε’» συνέχισε.

Ο κατηγορούμενος είπε στη συνέχεια ότι ο πατέρας του 10χρονου βρήκε ευκαιρία. «Όλα τα παιδιά έφυγαν, μόνο το Αλβανάκι μου την έκανε, που μάλλον ήταν δασκαλεμένο. Του είπε ο πατέρας του κοίταξε να δεις τώρα βρήκαμε την ευκαιρία».

«Τι άλλο να κάνω τώρα και εγώ που την πάτησα. Την πάτησα ο κακομοίρης και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω. Το μόνο ευχάριστο, Παναγία μου, είναι ότι τον ρώτησε ο γιατρός στην Κω ‘σας πείραξε ο κύριος …;’ και είπε ‘όχι, όχι’. ‘Σας είπε τίποτα;’, ‘όχι, τίποτα’. Λέω δόξα τω Θεώ που δεν είπαν τίποτες άλλο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ότι κάποιοι στο νησί κάνουν λόγο και για διακίνηση ναρκωτικών, ο κατηγορούμενος είπε «ε, γιατί δεν κάνουν και, δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια εξέταση, να δουν αν εγώ… Καταρχάς εγώ δεν καπνίζω. Είμαι και στα πολιτικά, οπότε σίγουρα θα θέλουν να με θίξουν, να θίξουν βασικά τον δήμαρχο».

Όσον αφορά, τέλος, το ότι μετά το συμβάν έφυγε για Ρόδο, ο 50χρόνος είπε ότι επρόκειτο για την άδειά του η οποία ήταν προγραμματισμένη.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κόκοτας: Αναβάλλεται η προσπάθεια για αποσωλήνωση – «Τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμεναν» (Video)

Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται αν είναι ανθρώπινα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία – Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:49