ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 12:44
MENU CLOSE

Σουπιές με χορταρικά, βότανα και μυρωδικά της ελληνικής γης

19.04.2024 06:20

Μια πατροπαράδοτη ελληνική συνταγή, για τις ημέρες της νηστείας, νόστιμη και θρεπτική που συνδυάζει τις σουπιές με το σπανάκι, τα φρέσκα χόρτα, τα βότανα και τα μυρωδικά της εποχής.

Υλικά για τη Συνταγή

500 γραμμάρια σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια (φρέσκιες ή κατεψυγμένες), στραγγισμένες και στεγνωμένες καλά

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μικρό ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

1 μικρό ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

300 γραμμάρια φύλλα σπανάκι baby

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένος σε λίγο ζεστό νερό

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά, πλύντε καθαρίστε και κόψτε τα μυρωδικά και τα βότανα.

2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρετε τις σουπιές, ανακατεύοντας, μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα, για περίπου 2-3 λεπτά.

3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

4. Βάλτε τα βότανα ή μυρωδικά της επιλογής σας, καπακώστε το σκεύος και αφήστε τα για μερικά λεπτά να γιαχνιστούν.

5. Ανοίξτε το καπάκι, σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.

6. Μόλις έχει απορροφηθεί η μεγαλύτερη ποσότητα του υγρού, ρίξτε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό (περίπου ½ φλιτζάνι), αλατοπιπερώστε και χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς. Σκεπάστε το σκεύος και σιγοβράστε το φαγητό για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Μην τις παραβράσετε διότι θα χάσουν την ωραία υφή τους και θα γίνουν λάστιχο.

7. Σβήστε το φαγητό με το χυμό λεμονιού και σερβίρετέ το ζεστό, με συνοδεία χωριάτικου ζυμωτού ψωμιού και σπυρωτού ρυζιού.

Διαβάστε επίσης:

Ζέβρα κέικ σε νηστίσιμη εκδοχή

Νηστίσιμη μαγιονέζα απο ρεβίθια

Σάμαλι, το αγαπημένο γλυκό της κερκίδας, με φυτικό γιαούρτι και χυμό πορτοκαλιού (vegan)

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 12:39
Exit mobile version