search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:07
MENU CLOSE

Θριάσιο Νοσοκομείο – Σοβαρή καταγγελία εργαζομένων: Επικίνδυνο το Μικροβιολογικό Εργαστήριo λόγω ανεπαρκούς συντήρησης

22.04.2024 12:39
thriasio_nosokomeio_new

Τους σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων του Μικροβιολογικού – Βιοχημικού Εργαστηρίου λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης του εξοπλισμού, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, σε επιστολή του προς τον διοίκηση του θεραπευτηρίου και τους διευθυντές της Ιατρικής, Διοικητικής και Τεχνικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία η πόρτα εισόδου στο εργαστήριο παραμένει χαλασμένη εδώ και δύο μήνες, με αποτέλεσμα να είναι ανεξέλεγκτη η είσοδος σε ένα χώρο με εύφλεκτα και μολυσματικά υλικά, και εξοπλισμό αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα συχνά περιστατικά επιθέσεων και κλοπών σε βάρος εργαζομένων, είναι φανερό ότι η ανεξέλεγκτη είσοδος στο εργαστήριο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και των εργαζομένων», όπως τονίζουν στην καταγγελία τους.

Επίσης το σωματείο μάλιστα κάνει γνωστό πρόσφατο ατύχημα με την πτώση της τζαμαρίας ενός ψυγείου πάνω σε εργαζόμενο: «όπου μόνο “από τύχη” δεν υπήρξε τραυματισμός. Παρά την παλαιότητα του ψυγείου, “επιλέχθηκε” να μην αντικατασταθεί αλλά επιδιορθώθηκε με σοβαρή πιθανότητα να ξανασυμβεί ατύχημα», όπως αναφέρει στην επιστολή του.

Πολλά προβλήματα εξαιτίας του παλιού εξοπλισμού

Τα προβλήματα με την ανεπαρκή συντήρηση και τη μη αντικατάσταση χαλασμένου ή πεπαλαιωμένου εξοπλισμού προφανώς δεν περιορίζονται μόνο στο Μικροβιολογικό – Βιοχημικό εργαστήριο, όπως εκτιμά το σωματείο.

«Στην πρόσφατη ανακοίνωση (16/4/2024) είχαμε αναδείξει τους σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των ασθενών από τη μη αντικατάσταση των χαλασμένων καρδιογράφου, monitor και απινιδωτή στην Ορθοπαιδική κλινική, όπου όποτε χρειάζεται να γίνει αναζωογόνηση ασθενούς γίνεται «αγώνας δρόμου» για να βρεθεί και να μεταφερθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός από τις υπόλοιπες κλινικές ή τα ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της συνεχούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας από όλες τις κυβερνήσεις».

Το σωματείο αναφέρει ενδεικτικά ότι από το 2013 μέχρι σήμερα η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγείας έχει ξεπεράσει το 30,3% ενώ στο ίδιο διάστημα η αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων για υγειονομική περίθαλψη έχει ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι ζητούν να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να εξασφαλισθούν ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας του Μικροβιολογικού – Βιοχημικού Εργαστηρίου:

1. Να επισκευασθεί η πόρτα εισόδου στο εργαστήριο.

2. Να γίνει έλεγχος από τον τεχνικό ασφαλείας για την ασφαλή λειτουργία του εξοπλισμού του εργαστηρίου.

3. Να προχωρήσει η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Τα λάθη των γονέων στη διατροφή των παιδιών τους – «Δεν πρέπει να τα πιέζουν να φάνε»

Γεωργιάδης για το Κέντρο Έρευνας Γενετικής του Καρκίνου R.G.C.C της Φλώρινας: «Αυτή την Ελλάδα θέλουμε» (Photos)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με 37 νοσηλευτές και έξι γιατρούς θα ενισχυθεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας» (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:07