search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:37
MENU CLOSE

Γεωργιάδης για το Κέντρο Έρευνας Γενετικής του Καρκίνου R.G.C.C της Φλώρινας: «Αυτή την Ελλάδα θέλουμε» (Photos)

22.04.2024 11:10
adonis new

Το Κέντρο Έρευνας Γενετικής του Καρκίνου (Research Genetic Cancer Centre – R.G.C.C.) επισκέφτηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρόσφατη περιοδεία του που έκανε στη Φλώρινα.

Το κέντρο Βρίσκεται στη Βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας και δημιουργήθηκε το 2004 από τον πρωτοπόρο Δρ. Ιωάννη Παπασωτηρίου, ιατρός, Ογκολόγος και γενετιστής, με πλούσιο ερευνητικό έργο.

Το Κέντρο Έρευνας Γενετικής του Καρκίνου είναι μέλος του ομίλου RGCC Group με έδρα την Ελβετία και στόχος του είναι η παροχή υπηρεσιών στον τομέα της Ογκολογίας-Αιματολογίας, με έμφαση στην εξατομικευμένη θεραπεία, καθώς και την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών μεθόδων και νέων αντικαρκινικών φαρμάκων, όπως περιέγραψε ο υπουργός σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά του δίκτυα.

Ο υπουργός ενθουσιασμένος με αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία  δήλωσε ότι «αποτελεί όραμα για την Ελλάδα» και θα στηρίξει τέτοιες προσπάθειες απαλλάσσοντας τα εμπόδια που θέτει η γραφειοκρατία.

Τον υπουργό συνόδευσε ο βουλευτής Φλωρίνης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Παπασωτηρίου, αδελφός του Δρ. Ιωάννη Παπασωτηρίου.

Το εργαστήριο έχει δυναμικό 60 επιστήμονες υψηλά αμειβομένους και λαμβάνει μέρος σε Διεθνείς ομάδες που εξελίσσουν νέες αντικαρκινικές θεραπείες σε πατέντες.

Το κέντρο αξιοποιεί κορυφαία τεχνολογία, εξοπλισμό και καινοτόμες τεχνικές παγκοσμίως. Ήδη η ομάδα επιστημόνων του κέντρου έχει αναπτύξει μια σειρά από αναλύσεις που παρέχουν στους επαγγελματίες υγείας ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τη γενετική, τη φυσιολογία και την κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος ενός ασθενούς.

Με αυτό το τρόπο διευκολύνονται οι γιατροί ώστε να ετοιμάζουν εξατομικευμένα σχέδια θεραπείας.

Το επιστημονικό πεδίο του ομίλου RGCC Group εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και

υπηρεσιών στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου. Εργαστήρια της λειτουργούν σε χώρες όπως είναι Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Ινδία.

Τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με την κορυφαία τεχνολογία παγκοσμίως και στελεχωμένα από επιστήμονες με εξειδίκευση στους τομείς τους.

Ο υπουργός στην ανάρτησή του αναφέρει: «αυτή είναι η Ελλάδα που οραματιζόμαστε και που θέλουμε και τη βρήκαμε να γεννιέται με αμιγώς ιδιωτικά κεφάλαια στην Φλώρινα. Θα είμαστε στο πλάι τους για να μεγαλώσουν και να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που η γραφειοκρατία μας βάζει σε τέτοιες προσπάθειες».

Διαβάστε επίσης

Θεανώ Καρποδίνη – ΕΟΠΥΥ: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»

Πώς η διατροφή μας επηρεάζει την γονιμότητα

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με 37 νοσηλευτές και έξι γιατρούς θα ενισχυθεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας» (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:36