search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:57
MENU CLOSE

«Ναι» από ΑΔΑΕ στην ενημέρωση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

24.04.2024 15:27
ANDROULAKIS-ADAE-1

Το «πράσινο φως» έδωσε η ΑΔΑΕ για την ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα η ανεξάρτητη αρχή θα στείλει σχετική επιστολή στην ΕΥΠ με την οποία θα ζητά από την υπηρεσία τον πλήρη φάκελο που αφορά την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, με την επίκληση λόγων «εθνικής ασφάλειας». Με βάση τα προβλεπόμενα η ΕΥΠ θα πρέπει να απαντήσει εντός 10 ημερών.

Η Ολομέλεια της αρχής, αποφάσισε με 4 ναι και 3 όχι, να προχωρήσει η ενημέρωσή του ενώ εντός της ημέρας η ΑΔΑΕ αναμένεται να εκδωθεί και σχετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος του 2021 που απαγόρευε στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τα θύματα των παρακολουθήσεων για τους λόγους της άρσης του απορρήτου τους από την ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ επανενεργοποίησε το ν. 2225/1994, αναφορικά με τους περιορισμούς του απορρήτου των επικοινωνιών, που προβλέπει πως ο θιγόμενος είναι σε θέση, μέσω της ΑΔΑΕ, «να γνωρίζει το αιτιολογικό της επιβολής του μέτρου της άρσης των επικοινωνιών του, ώστε να έχει τη δυνατότητα αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας».

Κατ’ εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και της παραπάνω διάταξης, η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ αποφάσισε πως θα ζητήσει από την ΕΥΠ τον πλήρη φάκελο που αφορά την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΑΕ αναφέρει:

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποφάσισε σχετικά με τα βήματα που θα γίνουν με σκοπό την πλήρη συμμόρφωση προς την Απόφαση 465/2024 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά αίτηση ακυρώσεως του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννη: «Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει»

«Μύλος» με το «5%» Κασσελάκη για την Υγεία – Με διαστρεβλώνουν οι «άσπονδοι συνέταιροι» απαντά στις επιθέσεις ΝΔ και Νέας Αριστεράς

Κομισιόν: Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών από τα δημόσια νοσοκομεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:52