search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:49
MENU CLOSE

Τζον Λένον: Στο σφυρί η «χαμένη» 12χορδη κιθάρα του από την εποχή του «Help!» – Πόσο θα πουληθεί (photos/video)

24.04.2024 15:45
lennon_kithara_2404_1920-1080_new
credit: Julien's Auctions

Η κιθάρα που κρατούσε ο Τζον Λένον όταν τα «Σκαθάρια» έπαιξαν για πρώτη φορά το περίφημο «Help!», που ήταν χαμένη για δεκαετίες, βγαίνει στο σφυρί και εκτιμάται ότι μπορεί να πιάσει τιμή-ρεκόρ, ίσως και πάνω από 600.000 λίρες.

Η 12χορδη ακουστική κιθάρα Framus που είχε κεντρικό ρόλο στη μουσική των Beatles στο άλμπουμ του 1965, είχε χαθεί για περισσότερα από 50 χρόνια, και τελικά βρέθηκε ξεχασμένη σε μια σοφίτα.

credit: Julien’s Auctions
credit: Julien’s Auctions

Η κιθάρα πέρασε από τα χέρια του Λένον αλλά και του Τζορτζ Χάρισον, για τα τραγούδια «Help!», «You’ve Got To Hide Your Love Away» και «Norwegian Wood».

Με αυτή την κιθάρα εμφανίστηκαν τα «Σκαθάρια» και στην ταινία «Help!», όπως και στις φωτογραφήσεις που έκαναν όταν έγραψαν το άλμπουμ.

credit: Julien’s Auctions
credit: Julien’s Auctions

Τελικά αφού βρέθηκε, θα βγει στο σφυρί τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη και αναμένεται ότι θα γίνει το πιο ακριβό μουσικό όργανο των Beatles, αφού η τιμή της εκτιμάται μεταξύ 485.000 και 647.000 λιρών. Η δημοπρασία θα γίνει από τον οίκο Julien’s Auctions.

Η κιθάρα «ανακαλύφθηκε σε μια σοφίτα σε σπίτι στη βρετανική εξοχή όπου έμεινε χωρίς να την αγγίξει κανένας για πάνω από 50 χρόνια», σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, που προσθέτει ότι «η ανεύρεσή της είναι σαν να βρίσκεις έναν χαμένο Πικάσο».

credit: Julien’s Auctions
credit: Julien’s Auctions
credit: Julien’s Auctions

Ένα άλλο «Σκαθάρι», ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ξαναβρήκε το δικό του χαμένο μπάσο τον περασμένο Φεβρουάριο, το οποίο επίσης είχε χαθεί για περισσότερα από 50 χρόνια. Η ομάδα του Πολ ΜακΚάρτνεϊ πλήρωσε ένα εξαψήφιο ποσό ως αμοιβή για την ανάκτηση του μπάσου, που ήταν ξεχασμένο σε ένα σπίτι στο Σάσεξ.

Διαβάστε επίσης:

Έντι Μέρφι: Ατύχημα με πολλούς τραυματίες στα γυρίσματα νέας ταινίας όπου πρωταγωνιστεί

Άλογα γεμάτα αίματα έτρεχαν ανεξέλεγκτα στους δρόμους του Λονδίνου

Πολεμικές «κορόνες» από Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: H Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:48