search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:13
MENU CLOSE

Πολεμικές «κορόνες» από Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: H Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη

24.04.2024 13:26
ursula_von_der_leyen_new

Σε επικίνδυνα υψηλούς τόνους σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, κινήθηκε η ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 ετών από τη διεύρυνση του 2004.

«H Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για την Ευρώπη», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Μια νίκη του Πούτιν όχι μόνο θα άλλαζε τον χάρτη, όχι μόνο θα κάλυπτε το πρόσωπο του ουκρανικού έθνους, αλλά θα άλλαζε την πορεία της ευρωπαϊκής ιστορίας. Η Ένωσή μας δεν θα ήταν ποτέ η ίδια», επισήμανε.

«Υπάρχει μόνο μία γλώσσα που καταλαβαίνει ο Πούτιν και αυτή είναι η παροχή στην Ουκρανία μέσων για να αμυνθούν», πρόσθεσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι η στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «μας ενθαρρύνει να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Και πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς σχετικά με αυτό. Διότι για να κερδίσει η Ευρώπη το μέλλον, όπως ακριβώς έκανε πριν από 20 χρόνια, πρέπει να κερδίσει η Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης:

Κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού στο Κουσάντασι (video)

Ντόναλντ Τραμπ: Πως τα ταμπλόιντ «δούλεψαν» για να τον βοηθήσουν – Η «συμφωνία μεταξύ φίλων» και οι ιστορίες που δε βγήκαν στο φως (Photos)

Η Τουρκία ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400 παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:08