search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:20
MENU CLOSE

Κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού στο Κουσάντασι (video)

24.04.2024 12:44
krouazieroploio

Ένα κρουαζιερόπλοιο μήκους 213 μέτρων προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού στο Κουσάντασι της Τουρκίας, παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να επιβραδύνουν την πορεία του και η σκηνή που προκάλεσε τρόμο στους επιβάτες, καταγράφηκε σε βίντεο.

Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Celestyal έκανε μανούβρες για να ελλιμενισθεί στο Κουσάντασι, εκτελώντας ένα ταξίδι ρουτίνας για το πλήρωμα. Όμως ο καπετάνιος πιθανολογείται ότι έκανε λάθος εκτίμηση της ταχύτητας προσέγγισης του πλοίου, με συνέπεια να φτάσει πολύ γρήγορα στην προβλήτα και ανεξέλεγκτο να προσκρούσει με την πλώρη, σύμφωνα με την εκτίμηση του Cruise Hive

Οι ναύτες στην πλώρη έριξαν την άγκυρα για να επιβραδύνουν το πλοίο, αλλά παρά τις προσπάθειες δεν αποφεύχθηκε η πρόσκρουση. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στην πλώρη είναι πολύ μικρές και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος, των επιβατών, ή στην στεριά. 

Μάλιστα παρά την πρόσκρουση οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο Κουσάντασι, με βάση το πρόγραμμα της κρουαζιέρας.

Το λιμάνι του Κουσάντασι είναι το πλέον πολυσύχναστο για τα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν την Τουρκία. Αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι παρά την πρόσκρουση του σκάφους της Celestyal δεν υπήρξαν προβλήματα στις προσεγγίσεις άλλων πλοίων.

Το πλοίο  Celestyal Journey καθελκύστηκε το 1994 και αγοράστηκε από την συγκεκριμένη εταιρία τον περασμένο χρόνο. Διαθέτει 630 καμπίνες, εκ των οποίων οι 149 με εξωτερικά μπαλκόνια και προσφέρει στους επιβάτες πρόσβαση σε επτά εστιατόρια και οκτώ μπαρ. 

Διαβάστε επίσης:

Ντόναλντ Τραμπ: Πως τα ταμπλόιντ «δούλεψαν» για να τον βοηθήσουν – Η «συμφωνία μεταξύ φίλων» και οι ιστορίες που δε βγήκαν στο φως (Photos)

Η Τουρκία ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400 παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

Μεσανατολικό: Όλα έτοιμα στο Ισραήλ για την ισοπέδωση της Γάζας, με τη Δύση σε ρόλο… θεατή (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:18