search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:13
MENU CLOSE

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς τα ταμπλόιντ «δούλεψαν» για να τον βοηθήσουν – Η «συμφωνία μεταξύ φίλων» και οι ιστορίες που δε βγήκαν στο φως (Photos)

24.04.2024 12:04
trump-diki

Το παρασκήνιο των ταμπλόιντ της Νέας Υόρκης και οι συμφωνίες της βιομηχανίας των ΜΜΕ με το πολιτικό σύστημα αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο του Μανχάταν, όπου ένας διάσημος εκδότης περιέγραψε ένα μυστικό σχέδιο με τον Ντόναλντ Τραμπ για να αποσιωπώνται ενοχλητικές πληροφορίες. Ένα σχέδιο που το χαρακτήρισε «συμφωνία μεταξύ φίλων».

Επί τρεις ώρες οι δικαστές υπέβαλαν ερωτήσεις στον πρώην εκδότη του  National Enquirer, Ντέιβιντ Πέκερ, ο οποίος ξεδίπλωσε όλο τον κόσμο της βιομηχανίας των ταμπλόιντ.

Ο Πέκερ κατέθεσε ότι μαζί με τον Τραμπ και τον δικηγόρο του, Μάικλ Κοέν, συνεργάστηκαν για να αποσιωπώνται οι αρνητικές ειδήσεις για τον τότε υποψήφιο για την προεδρία, στη διάρκεια της εκστρατείας του 2016.

David Pecker

«Αυτή θα μπορούσε να είναι μεγάλη είδηση, γι αυτό πιστεύω ότι πρέπει να εξαφανιστεί από την αγορά», συμβούλευε τον Ντόναλντ Τραμπ ο Πέκερ, όταν διέβλεπε ότι κάποιο θέμα θα επηρέαζε αρνητικά την προεκλογική εκστρατεία του ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Η κατάθεση του Ντέιβιντ Πέκερ μπορεί να αποδειχτεί κρίσιμη, καθώς οι εισαγγελείς προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επηρέασε τις εκλογές με την αποσιώπηση μίας ενοχλητικής ιστορίας, για την οποία βρίσκεται και στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Συγκεκριμένα οι εισαγγελείς τον κατηγορούν ότι προσπάθησε να κλείσει μια ιστορία που είχε με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, ο 2016, δίνοντάς της 130.000 δολάρια.

Οι καλοί φίλοι και οι αμοιβαίες εξυπηρετήσεις

Ο Ντέιβιντ Πέκερ καταθέτοντας στη δίκη, όπου μάλιστα είναι ο πρώτος μάρτυρας, είπε ότι γνώρισε τον Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και έγιναν καλοί φίλοι. Οι δύο είχαν μία αμοιβαία «επωφελή» σχέση, όπως είπε ο πρώην εκδότης, με τον Τραμπ να του δίνει αποκλειστικές πληροφορίες που ενδιέφεραν τη βιομηχανία των ταμπλόιντ, όπως τα νέα για τους διαγωνιζόμενους στο reality show που είχε στην τηλεόραση- το The Apprentice. Τα δημοσιεύματα έδιναν τηλεθέαση στο σόου και αναγνώστες στο National Enquirer, είπε ο κ. Πέκερ.

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ μπήκε στην πολιτική αρένα ο εκδότης συναντήθηκε μαζί του, παρουσία του δικηγόρου του, κ. Κοέν, τον Αύγουστο του 2015. Σε αυτή τη συνάντηση συμφώνησαν να αποσιωπώνται αρνητικές ιστορίες για τον Τραμπ και να προωθούνται θετικές ειδήσεις, ένα σχέδιο που ο κ. Πέκερ είπε ότι έπρεπε να εφαρμοστεί «όσο γίνεται πιο σιωπηλά». 

Michael Cohen

Ο εκδότης είχε συμφωνήσει να ενημερώνει τον Ντόναλντ Τραμπ για οποιαδήποτε κυκλοφορούσε για τις σχέσεις του με διάφορες γυναίκες.

Δυο ενοχλητικές  ιστορίες που αποσιωπήθηκαν

Ο εκδότης αναφέρθηκε σε δύο ιστορίες που μαζί με τον Τραμπ και τον δικηγόρο του, εργάστηκαν για να τις εξαφανίσουν από την επικαιρότητα. Η μία ήταν με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Σατζούντιν, έναν πρώην φύλακα του Τραμπ, ο οποίος κατά την κατάθεση του κ. Πέκερ προσπάθησε να πουλήσει πληροφορίες το 2015, σχετικά με τη φημολογία ότι ο Τραμπ είναι εξώγαμο παιδί. Ο εκδότης κατέθεσε ότι ερεύνησε το θέμα, διαπίστωσε ότι ήταν «1.000% ψευδές», αλλά συμφώνησε με τον Κοέν να δώσουν στον Σατζούντιν 30.000 δολάρια για τα αποκλειστικά δικαιώματα της ιστορίας  με σκοπό να μην βγει στη δημοσιότητα «γιατί θα ήταν ντροπιαστικό για την εκστρατεία» του Τραμπ.

Dino Sajudin

Οι δικαστές υπέβαλαν στον εκδότη ερωτήσεις για την υπόθεση εξαγοράς του μοντέλου του Playboy, Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, η οποία υποστήριζε ότι είχε μια μακροχρόνια σχέση με τον κ. Τραμπ, κάτι που διέψευσε ο ρεπουμπλικανός τέως πρόεδρος. Ο εκδότης είπε στο δικαστήριο ότι συμβούλεψε τον Τραμπ να δώσει χρήματα στην Κάρεν ΜακΝτούγκαλ για να κλείσει το θέμα, αλλά ο Τραμπ δεν ήταν τόσο σίγουρος ότι θα έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο.

Karen McDougal

Τελικά η εταιρία του εκδότη αγόρασε τα δικαιώματα της ιστορίας για 150.000 δολάρια. «Οποτεδήποτε κάνεις κάτι τέτοιο,, τελικά βγαίνει προς τα έξω», έλεγε ο κ. Πέκερ στον κ. Τραμπ, εκείνη την εποχή.

Η κλήτευση του εκδότη ενός ταμπλόιντ στο δικαστήριο από την πρώτη μέρα της δίκης ήταν πολύ έξυπνη κίνηση, σύμφωνα με την πρώην εισαγγελέα του Μπρούκλιν, Τζούλι Ρέντελμαν, καθώς «δίνει το παρασκήνιο για το πώς δούλευε το σχήμα ΄ ελέγχω και διαγράφω ΄ μια πληροφορία, τους πρωταγωνιστές και την χρονική συγκυρία, καθώς συνδέεται με την εκστρατεία του Τραμπ». 

Διαβάστε επίσης

Η Τουρκία ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400 παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

Μεσανατολικό: Όλα έτοιμα στο Ισραήλ για την ισοπέδωση της Γάζας, με τη Δύση σε ρόλο… θεατή (photos/videos)

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06