search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:33
MENU CLOSE

Αμηχανία στο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου για τις «ορφανές» ψήφους των «Σπαρτιατών» παρά την αναδίπλωση

25.04.2024 18:07
THEODWRIKAKOS
Eurokinissi

Νέος κύκλος σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει με φόντο την απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει εκτός ευρωεκλογών τους «Σπαρτιάτες» με τα κόμματα να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος επιθυμεί να «καρπωθεί» τις «ορφανές» ψήφους του κόμματος και τον Τάκη Θεοδωρικάκο να αιφνιδιάζει την κυβέρνηση, με ανοιχτό κάλεσμα στην ακροδεξιά, πριν επιχειρήσει να κάνει όπισθεν ολοταχώς.

Όλα ξεκίνησαν από τη δήλωση του Βασίλη Κασσελάκη για τις ψήφους του των Σπαρτιατών, που τις αποκάλεσε «ευπρόσδεκτες» πριν ανακαλέσει, καθώς ερχόταν σε κατάφωρη αντίθεση με το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης. Στη συνέχεια, σε αντίστοιχη δήλωση προχώρησε και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είπε πως «εμείς θέλουμε τις ψήφους όλου του ελληνικού λαού», ξεσηκώνοντας αντιδράσεις, την ώρα μάλιστα που η ΝΔ, δια του του εκπροσώπου τύπου Νίκου Ρωμανού, ζητούσε αμέσως τη διαγραφή του Βασίλη Κασσελάκη, επιλέγοντας να σηκώσει ένα θέμα στο οποίο όμως ήταν και η ίδια… εκτεθειμένη.

Η δήλωση αυτή οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντεπίθεση. Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τη ΝΔ να διαγράψει τον κ. Θεοδωρικάκο. 

Ο βουλευτής της ΝΔ προσπαθώντας να το μαζέψει έκανε λόγο για «διαστρέβλωση», ενώ ζητούσε και τα… ρέστα. «Είναι αυτονόητο ότι οι πολιτικές δυνάμεις απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού λαού» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη ο βουλευτής της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκης επισήμανε πως «ο θαλασσοδαρμένος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα μαλλιά του πιάνεται. Ενοχλημένος προφανώς από την κριτική που έκανα ότι εκπροσωπεί έναν απολιτίκ λαϊκισμό και δεν γνωρίζει βασικά πράγματα στη χώρα, διαστρεβλώνει αυτά που είπα: Είναι αυτονόητο ότι οι πολιτικές δυνάμεις απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού λαού. Ο ξάδερφός του είπε ότι τους είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των Σπαρτιατών».

Ακολούθως πρόσθεσε πως «εκείνον ας εγκαλέσει λοιπόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης ας θυμηθεί: Ποιος δεν έβρισκε αίθουσα για να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής επί πέντε χρόνια; Ποιος δεν ψήφισε την τροπολογία στη Βουλή με την οποία έκλεινε ο δρόμος στην χρυσή Αυγή; Ποιος δεν κατέθεσε υπομνήματα για την ακύρωση του κόμματος των Σπαρτιατών;».

Στη συνέχεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι «ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το πρόσωπό του, το πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά κι ας σταματήσει τις επιθέσεις και τα ψέματα στη ΝΔ. Την παράταξη που με πράξεις ενώνει τους Έλληνες και προστατεύει τη Δημοκρατία από εγκληματικές οργανώσεις», ενώ μετά έκανε και νέα ανάρτηση: «Απολιτίκ λαϊκισμός και ψέματα, αυτή είναι η νέα ταυτότητα του ΣυΡιζΑ και δεν κρύβεται με τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος νωρίτερα μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά δήλωσε ότι «είναι στο χέρι της ΝΔ να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες. Εμείς δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους σε δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους….».

Ερωτηθεί συγκεκριμένα «Α ,δηλαδή θέλετε και τις ψήφους των «Σπαρτιατών»;» απάντησε ότι «εμείς θέλουμε τις ψήφους όλου του ελληνικού λαού, δεν αναφέρομαι σε πολιτικό κόμμα. Στον ελληνικό λαό αναφερόμαστε. Θέλουμε όλες τις ψήφους, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες. Η πολιτική της ΝΔ είναι εγγύηση σταθερότητας και αλλαγών που έχει ανάγκη η κοινωνία…».

«Ο κ. Θεοδωρικάκος έσπευσε να διαψεύσει τον εαυτό του και να παπαγαλίσει το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ λίγες ώρες πριν απαντούσε ξεκάθαρα ”ναι” στην ερώτηση αν θέλει τις ψήφους εκείνων που στήριξαν τους Σπαρτιάτες. Του έγιναν μάλιστα επανειλημμένες ερωτήσεις και επέμενε να απαντάει θετικά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του μετά την αναδίπλωση Θεοδωρικάκου.

Σχολιάζει πως «το να προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο είναι φυσικά κάτι που δεν μας εκπλήσσει. Είναι άλλωστε διαχρονικά ένα χαρακτηριστικό τού κόμματος στο οποίο ανήκει».

Καλύφθηκε ο Μαρινάκης από τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου;

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού προκάλεσαν αμηχανία, όπως φάνηκε και στο briefing των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη. «Είμαστε στην πράξη κατά των Σπαρτιατών και το έχουμε αποδείξει με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες», δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης είτε απέφυγε είτε δεν ήθελε να απαντήσει αναφορικά με το εάν η ΝΔ επιθυμεί τις ψήφους των Σπαρτιατών ή  άλλων ακροδεξιών σχημάτων», αναφέρει η Βούλα Κεχαγιά σε απάντηση της προς τον κ. Μαρινάκη.

 Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζει ότι «προφανώς τον κάλυψαν οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Τάκη Θεοδωρικάκου που επί της ουσίας απηύθυνε προσκλητήριο στους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς».

Όπως σημείωναν κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τη συζήτηση για τις ψήφους των «Σπαρτιατών» και τα όσα είπε μετά το briefing η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η «κ. Κεχαγιά μάλλον είδε άλλη ενημέρωση πολιτικών συντακτών».

«Καταλαβαίνουμε το άγχος της να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και για να την βοηθήσουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το briefing: Η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση αυτή δεν κάνει εκπτώσεις. Δεν κρύβεται πίσω από προθεσμίες, παίρνει συγκριμένες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει τέτοιους σχηματισμούς που πίσω από αυτούς, εφόσον το αποφασίσει η Δικαιοσύνη, κρύβονται εγκληματικές οργανώσεις και δεν έχει καμία σχέση, ούτε έμμεση, ούτε άμεση, ούτε επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο. Ας το καταλάβουν καλά. Είναι έκθετοι», επισήμαναν τα κυβερνητικά στελέχη.

«Με ένα απλό ναι ή όχι ο κ. Μαρινάκης και η κυβέρνηση του θα μπορούσαν να πουν αν επιθυμούν ή όχι τις ψήφους της ακροδεξιάς. Δεν το πράττουν. Κατανοούμε το άγχος τους», ανταπάντησε η Κουμουνδούρου.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επανέλθει νωρίτερα και έβαλαν στο κάδρο και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ακόμα και την Νέα Αριστερά, με το θέμα να δίνει την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να επιτεθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μία σκληρή ανακοίνωση.

«Μάταια αναζητήσαμε να βρούμε έστω μια αντίδραση των κομμάτων της λεγόμενης κεντροαριστεράς μετά την δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» τόνισε πως θα ήθελε οι ακροδεξιοί ψηφοφόροι των Σπαρτιατών να ενισχύσουν το κόμμα του κ. Μητσοτάκη στις Ευρωεκλογές. Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Αριστερά ανάλωσαν, όπως φαίνεται, τόσο πολλή ενέργεια στην ενασχόληση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δεν βρήκαν το κουράγιο να σχολιάσουν τον βουλευτή της κυβέρνησης. Ή απλά μπορεί για μία ακόμη φορά να προσπάθησαν να προστατέψουν τον σύμμαχο τους, ως γνήσια δεκανίκια. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση», ανταπάντησε η Κουμουνδούρου.

«Η τακτική συγκεκριμένων κομμάτων, απ’ τη μια να απευθύνονται σε ψηφοφόρους φασιστικών μορφωμάτων κι απ’ την άλλη να τους ξορκίζουν, είναι πολύ παλιά και πολύ γνωστή. Σε κάθε περίπτωση μένει το απαράδεκτο “κλείσιμο του ματιού”!» επισήμανε το ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζει την νησιωτική περιοδεία του ο Κασσελάκης: Έφτασε στη Λέρο

Βασίλης Γραμμένος για επεισόδιο με Κωνσταντίνο Φλώρο: «Με τράβαγε από τον λαιμό, με έσερνε, προσπάθησε να με πνίξει»

ΚΚΕ: Η νέα εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» επιβεβαιώνει τους μεγάλους κινδύνους από την παρουσία στο «στόμα του λύκου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:28