search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:59
MENU CLOSE

Στα άκρα η κόντρα για τις ψήφους Σπαρτιατών: Η ΝΔ ζητά τη διαγραφή του ξαδέλφου Κασσελάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Θεοδωρικάκου

25.04.2024 15:01
kasselakis_theodorikakos_new

Η σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ (δευτερευόντως ανάμεσα και στο ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ) για τη στάση απέναντι την ακροδεξιά, αφορούσε αρχικά την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια και πλέον όμως, η κόντρα εξελίσσεται επί της άποψης εάν και ποιο κόμμα θέλει να προσελκύσει τις ψήφους που θα μείνουν «ορφανές» από τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών.

Μία δήλωση του Βασίλη Κασσελάκη (ξαδέρφου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου ευρωβουλευτή) το βράδυ της Τετάρτης άναψε τη φωτιά της αντιπαράθεσης. Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τις ψήφους των Σπαρτιατών «ευπρόσδεκτες», αναφορά που μαζεύει με σημερινή του ανάρτηση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Η δήλωση ερχόταν σε κατάφωρη αντίθεση με το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στο μεταξύ, απαντώντας αρνητικά για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει αυτές τις ψήφους.

Η ΝΔ, δια του εκπροσώπου τύπου Νίκου Ρωμανού, ζήτησε αμέσως τη διαγραφή του Βασίλη Κασσελάκη, επιλέγοντας να σηκώσει ένα θέμα στο οποίο όμως ήταν και η ίδια… εκτεθειμένη. Κι αυτό διότι ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος είχε δηλώσει το πρωί της Πέμπτης ότι «είναι στο χέρι της ΝΔ να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες. Εμείς δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους σε δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους».

Στο ερώτημα εάν θέλουν και τις ψήφους των Σπαρτιατών ήταν κατηγορηματικός: «Εμείς θέλουμε τις ψήφους όλου του ελληνικού λαού, δεν αναφέρομαι σε πολιτικό κόμμα. Στον ελληνικό λαό αναφερόμαστε. Θέλουμε όλες τις ψήφους, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες. Η πολιτική της ΝΔ είναι εγγύηση σταθερότητας και αλλαγών που έχει ανάγκη η κοινωνία…

Σε όλο τον κόσμο απευθυνόμαστε, σε όλους τους ανθρώπους απευθυνόμαστε, είναι δυνατόν να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους; Σε όλους τους ανθρώπους. Όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται, γιατί είναι όλοι πολίτες, είναι όλοι Έλληνες και Ελληνίδες».

Η δήλωση αυτή οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντεπίθεση. Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τη ΝΔ να διαγράψει τον κ. Θεοδωρικάκο. «Θα περίμενα από τον κ. Μητσοτάκη την άμεση διαγραφή του κ. Θεοδωρικάκου, αλλά νομίζω ότι γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η ΝΔ είναι ένα ποτ πουρί Δεξιάς και Ακροδεξιάς, όπου όλοι οι Ακραίοι χωράνε, από υποψηφίους ευρωβουλευτές μέχρι ψηφοφόρους.

Οι κεντρώοι που ψήφισαν ΝΔ ας αναρωτηθούν τι σχέση έχουν με αυτά τα “λουλούδια” και ας κάνουν αυτή τη φορά την επιλογή που τους αξίζει. Προσωπικά, το ξεκαθάρισα μονολεκτικά και απόλυτα: ΟΧΙ. Οι νεοναζί ψηφοφόροι δε μας αφορούν. Είναι έξω από τον κόσμο, τον πολιτισμό και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του.

Θεοδωρικάκος: Ο θαλασσοδαρμένος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα μαλλιά του πιάνεται

Απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη ο βουλευτής της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκης επισήμανε πως «ο θαλασσοδαρμένος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα μαλλιά του πιάνεται. Ενοχλημένος προφανώς από την κριτική που έκανα ότι εκπροσωπεί έναν απολιτίκ λαϊκισμό και δεν γνωρίζει βασικά πράγματα στη χώρα, διαστρεβλώνει αυτά που είπα: Είναι αυτονόητο ότι οι πολιτικές δυνάμεις απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού λαού. Ο ξάδερφός του είπε ότι τους είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των Σπαρτιατών».

Ακολούθως πρόσθεσε πως «εκείνον ας εγκαλέσει λοιπόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης ας θυμηθεί: Ποιος δεν έβρισκε αίθουσα για να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής επί πέντε χρόνια; Ποιος δεν ψήφισε την τροπολογία στη Βουλή με την οποία έκλεινε ο δρόμος στην χρυσή Αυγή; Ποιος δεν κατέθεσε υπομνήματα για την ακύρωση του κόμματος των Σπαρτιατών;».

Στη συνέχεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι «ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το πρόσωπό του, το πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά κι ας σταματήσει τις επιθέσεις και τα ψέματα στη ΝΔ. Την παράταξη που με πράξεις ενώνει τους Έλληνες και προστατεύει τη Δημοκρατία από εγκληματικές οργανώσεις».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Θεοδωρικάκος έσπευσε να διαψεύσει τον εαυτό του

«Ο κ. Θεοδωρικάκος έσπευσε να διαψεύσει τον εαυτό του και να παπαγαλίσει το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ λίγες ώρες πριν απαντούσε ξεκάθαρα ”ναι” στην ερώτηση αν θέλει τις ψήφους εκείνων που στήριξαν τους Σπαρτιάτες. Του έγιναν μάλιστα επανειλημμένες ερωτήσεις και επέμενε να απαντάει θετικά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του.

Σχολιάζει πως «το να προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο είναι φυσικά κάτι που δεν μας εκπλήσσει. Είναι άλλωστε διαχρονικά ένα χαρακτηριστικό τού κόμματος στο οποίο ανήκει».

Κεχαγιά: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προφανώς καλύφθηκε από τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης είτε απέφυγε είτε δεν ήθελε να απαντήσει αναφορικά με το εάν η ΝΔ επιθυμεί τις ψήφους των Σπαρτιατών ή  άλλων ακροδεξιών σχημάτων», αναφέρει η Βούλα Κεχαγιά σε απάντηση της προς τον κ. Μαρινάκη.

 Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζει ότι «προφανώς τον κάλυψαν οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Τάκη Θεοδωρικάκου που επί της ουσίας απηύθυνε προσκλητήριο στους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς».

Κυβερνητικά στελέχη: Η Κεχαγιά μάλλον είδε άλλη ενημέρωση πολιτικών συντακτών

Όπως σημείωναν κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τη συζήτηση για τις ψήφους των «Σπαρτιατών» και τα όσα είπε μετά το briefing η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η «κ. Κεχαγιά μάλλον είδε άλλη ενημέρωση πολιτικών συντακτών».

«Καταλαβαίνουμε το άγχος της να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και για να την βοηθήσουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το briefing: Η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση αυτή δεν κάνει εκπτώσεις. Δεν κρύβεται πίσω από προθεσμίες, παίρνει συγκριμένες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει τέτοιους σχηματισμούς που πίσω από αυτούς, εφόσον το αποφασίσει η Δικαιοσύνη, κρύβονται εγκληματικές οργανώσεις και δεν έχει καμία σχέση, ούτε έμμεση, ούτε άμεση, ούτε επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο. Ας το καταλάβουν καλά. Είναι έκθετοι», επισήμαναν τα κυβερνητικά στελέχη.

Ρωμανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού για τις δηλώσεις Βασίλη Κασσελάκη:

«Χθες, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι οι Σπαρτιάτες δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κ. Στίγκας χαρακτηρίζει αξιοπρεπή τον κ. Κασσελάκη που δεν κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις ψήφους των Σπαρτιατών. Και όλα αυτά, την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες.

Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί. Αλλά ένα κανονικό κόμμα θα κατέθετε και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε το γελοίο θέατρο που είδαμε προχθές.

Επίσης, ένα κανονικό κόμμα δεν θα συνέπλεε με τη Χρυσή Αυγή διαχρονικά σε μια σειρά υποθέσεων, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έβρισκε αίθουσα για να δικαστούν. Δεν θα ψήφιζε νόμους μαζί τους, με τον τότε πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση να λέει ότι «δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Δεν θα συνδιαδήλωναν στις εποχές της πάνω και της κάτω πλατείας, όταν μαζί έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όσο κι αν αλλάζει η βιτρίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει!».

Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι προκλητικό να κουνάει το δάκτυλο η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με την Ακροδεξιά. Το κόμμα που έχει αντιπρόεδρο προερχόμενο από το ΛΑΟΣ.

Το κόμμα που έχει ως νούμερο 2 στο Μέγαρο Μαξίμου τον «τσεκουράτο» Μάκη Βορίδη.

Το κόμμα που παρουσίασε με δόξες και τιμές ως υποψήφια ευρωβουλευτή την Ελεονώρα Μελέτη που ξέπλενε τον φασίστα Χρυσαυγίτη, καταδικασμένο ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης με τηλεοπτική της συνέντευξη.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Ακροδεξιά είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εκεί, άλλωστε, στις ολοκληρωτικές αντιλήψεις και την τοξικότητα της Ακροδεξιάς, παραπέμπουν οι ωμές παραβιάσεις του κράτους δικαίου για τις οποίες εγκαλείται η Ελλάδα από το State Department, την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο. Μαζί με την Ακροδεξιά καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ το ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου έχοντας απέναντι το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων. Δυστυχώς για τη ΝΔ όλοι γνωριζόμαστε καλά σε αυτό τον τόπο.

Να προσθέσουμε ότι μόνο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ευθέως και απερίφραστα ότι ΔΕΝ θέλουμε τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων. Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει το ίδιο; Τον προκαλούμε…».

«Ξεκάθαρος ο Στέφανος Κασσελάκης, περιμένουμε ανάλογη τοποθέτηση από Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη»

Επιπλέον, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχονται και βάζουν στο κάδρο και τον Νίκο Ανδρουλάκη:

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πρώτος και μοναδικός πολιτικός αρχηγός ο οποίος ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τις ψήφους των Σπαρτιατών. Σημείωσε μάλιστα επίσης με απόλυτο τρόπο πως οι ψήφοι της ακροδεξιάς βρίσκονται σε σύγκρουση  με τις αξίες μας. Περιμένουμε και από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη ανάλογη ξεκάθαρη τοποθέτηση».

ΠΑΣΟΚ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών από τον αγώνας κατά των νεοναζιστών»

Το όλο θέμα έδωσε την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, με μία σκληρή ανακοίνωση:

«Στο ίδιο έργο θεατές. Ο αγώνας κατά των νεοναζιστών εγκληματιών δεν εξαντλείται σε προθέσεις αλλά χρειάζεται πράξεις, και δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για δεύτερη φορά να είναι απών.

Μετά τα συγχαρητήρια του αρχηγού των “Σπαρτιατών” προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την «αξιοπρεπή» στάση του να κρυφτεί για μια ακόμη φορά από το ελάχιστο νομικό και κοινοβουλευτικό του καθήκον να μπει εμπόδιο στα απομεινάρια της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, χθες ο ξάδελφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής απηύθυνε προσκλητήριο προς τους ψηφοφόρους της. Άποψη που σημειωτέον δεν ανακάλεσε.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει εξάλλου και κατά τις εθνικές εκλογές του 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλά να μην ξέρει ο κ. Κασσελάκης τα στοιχειώδη για την κρατική χρηματοδότηση της υγείας , το να αγνοεί όμως τη βαρύτητα που έχουν τα υπομνήματα στον Άρειο Πάγο σε ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας και να φλερτάρει τυχοδιωκτικά με τους ψηφοφόρους των “Σπαρτιατών”, καταντά επικίνδυνο», αναφέρει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ: Παλιά και γνωστή τακτική το «κλείσιμο του ματιού» σε ψηφοφόρους φασιστικών μορφωμάτων

«Η τακτική συγκεκριμένων κομμάτων, απ’ τη μια να απευθύνονται σε ψηφοφόρους φασιστικών μορφωμάτων κι απ’ την άλλη να τους ξορκίζουν, είναι πολύ παλιά και πολύ γνωστή. Σε κάθε περίπτωση μένει το απαράδεκτο “κλείσιμο του ματιού”!» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την αντιπαράθεση σχετικά με τις ψήφους των “Σπαρτιατών”».

Διαβάστε επίσης

Πηγές Βουλής για Φλώρο: Πρώτη φορά βουλευτής φεύγει τυλιγμένος σε μια κόλλα δικογραφίας για τη ΓΑΔΑ

Κόντρα για ψήφους Σπαρτιατών: Διαγραφή ξάδερφου Κασσελάκη ζητά η ΝΔ – Είμαστε ξεκάθαροι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κρίση στη δεξιά «πολυκατοικία»: Γεωργιάδης κατηγορεί Βελόπουλο ότι προτρέπει τους οπαδούς του να κάνουν επεισόδια και προειδοποιεί με μηνύσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50