search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:36
MENU CLOSE

Προανακριτική για το «μπάζωμα»: Η Κουμουνδούρου μιλά για «κίνηση ματ» – «Καρφιά» για ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

27.04.2024 11:04
tempi_2103_1920-1080_new

Ως «κίνηση- ματ» περιγράφουν από την Κουμουνδούρου την προαναγγελία αιτήματος προανακριτικής για το «μπάζωμα» στα Τέμπη. Εκτιμούν ότι η κίνησή τους, μετά την είδηση ότι η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο την σχετική δικογραφία δείχνει  «άμεσα αντανακλαστικά». Σημειώνεται η πρωτοβουλία για σύσταση Προανακριτικής μόνο για το συγκεκριμένο θέμα αφορά τους Χρήστο ΤριαντόπουλοΜιχάλη ΠαπαδόπουλοΘάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην δικογραφία που έχει διαβιβαστεί ήδη στον Άρειο Πάγο.

Πάντως κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ειρωνικά ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να προαναγγείλουν Προανακριτική πριν καν δουν την δικογραφία η οποία δεν έχει έρθει ακόμη στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση από την Κουμουνδούρου προβάλλουν την πρόταση για προανακριτική και ως «απάντηση» στον Μητσοτάκη, καθώς τονίζουν ότι ήρθε λίγες ώρες μετά την «κατάπτυστη», όπως την χαρακτηρίζουν, απάντηση του πρωθυπουργού στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, ότι «στα Τέμπη έγιναν μόνον επικοινωνιακά λάθη».  

Σημειώνεται ότι για να εγκριθεί η πρόταση, απαιτούνται 151 ψήφοι, με τον ΣΥΡΙΖΑ να πετάει το μπαλάκι στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όπως λένε πηγές του κόμματος η πρότασή τους «φέρνει προ των ευθυνών τους και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης».  

Μάλιστα στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η πρωτοβουλία τους αποτελεί «αιφνιδιασμό» για τα άλλα κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ «να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ό,τι αφορά την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών, σε αντίστιξη», όπως λένε, «με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά που δεν έχουν επιδείξει τα αντανακλαστικά τα οποία θα περίμενε κανείς». «Βεβαίως δεν ξαφνιαζόμαστε», σημειώνουν με νόημα, είναι παγιωμένη αυτή η στάση, όταν πρόκειται για την κυβέρνηση. Την ίδια ηχηρή αφωνία επέδειξαν άλλωστε και στην περίπτωση του Τ. Θεοδωρικάκου…».

Διαβάστε επίσης:

Η καθυστέρηση στην τοποθέτηση του Σπήλιου Λιβανού στα ΕΛΠΕ και το σενάριο της… Βουλής

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσουμε Προανακριτική για τους Τριαντόπουλο, Παπαδόπουλο, Πλεύρη και Ράπτη για το «μπάζωμα» των Τεμπών

Μητσοτάκης: Ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται τη χριστιανοσύνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:35