search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:56
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσουμε Προανακριτική για τους Τριαντόπουλο, Παπαδόπουλο, Πλεύρη και Ράπτη για το «μπάζωμα» των Τεμπών

26.04.2024 16:37
tempi_2103_1920-1080_new

Την πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το «μπάζωμα» στα Τέμπη ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Προανακριτική θα αφορά τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου ζητά από την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να συγκαλύψει τις ευθύνες των υπουργών της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δηλώνει ότι θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη αναφορικά  με το «μπάζωμα των Τεμπών» αμέσως μετά τη διαβίβαση της σχετικής  δικογραφίας στη Βουλή από την Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Ζητούμε από τον  Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να ανοίξουν το δρόμο στη δικαιοσύνη και να μην επιχειρήσουν να συγκαλύψουν για μία ακόμη φορά τις ευθύνες των υπουργών τους».  

«Καρφί» Παππά σε Τριαντόπουλο: «Θα δεχθείτε να αρθεί η ασυλία σας για το δυστύχημα των Τεμπών;»

Απαντήσεις από τον Χρήστο Τριαντόπουλο για το αν θα δεχθεί την άρση της ασυλίας του όταν η δικογραφία για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών διαβιβαστεί στη Βουλή, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα δεχθείτε να αρθεί η ασυλία σας για να πάτε στη Δικαιοσύνη για το δυστύχημα των Τεμπών ή εκεί έγιναν μόνο επικοινωνιακά λάθη, όπως ομολόγησε ο κ. Μητσοτάκης;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Παππάς χαρακτηρίζοντας ανατριχιαστική τη χθεσινή ομολογία του πρωθυπουργού.

«Είπε ότι στα Τέμπη έκαναν μόνο λάθη επικοινωνίας. Κύριε Τριαντόπουλε, αφορά εσάς. Μαθαίνουμε ότι η δικογραφία που αφορά και το πρόσωπό σας έχει πάρει τον δρόμο για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και, προφανώς, θα έρθει και στη Βουλή. Σας ρωτώ ευθέως, θα δεχθείτε την άρση της ασυλίας σας για να πάτε στη Δικαιοσύνη για το ζήτημα των Τεμπών ή εκεί έγιναν μόνο επικοινωνιακά λάθη; Εσείς, λίγες μέρες μετά, υπερηφανευόσασταν ότι διαχειριστήκατε το έδαφος και την ύλη. Μία απλή απάντηση δώστε μας: Θα δεχθείτε να ελεγχθείτε από τη Δικαιοσύνη;», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Στη Δικαιοσύνη που ερευνά όλες τις πτυχές της υπόθεσης παρέπεμψε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποφεύγοντας επί της ουσίας να απαντήσει στο ερώτημα Παππά. «Έχω απαντήσει για όλα μέσα στο Κοινοβούλιο, αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της», είπε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα εντυπώσεων και εργαλειοποίηση της τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται τη χριστιανοσύνη

Δένδιας για αντιαεροπορικό Crotale : «Αν η Γαλλία διατυπώσει εγγράφως το αίτημα, θα συναινέσουμε»

Email-gate: Μη θεσμικά προβλεπόμενη διακίνηση και κενά ασφαλείας παραδέχεται το ΥΠΕΣ – Στις Αρχές το πόρισμα, δεν το δημοσιοποιεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06