search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:01
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Έμμεσο «mea culpa» Μητσοτάκη για την Εξεταστική Επιτροπή

25.04.2024 21:27
mitsotakis synenteyxi skai- new

Αν και ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, όσον αφορά στην τραγωδία των Τεμπών λίγο-πολύ τήρησε τη στάση που κρατά σχεδόν από την αρχή, εντούτοις, φαίνεται ότι υπήρξε μια αλλαγή όσον αφορά ένα συγκεκριμένο τμήμα της όλης διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την Εξεταστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε στη Βουλή για το θέμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «σίγουρα η εικόνα η οποία δημιουργήθηκε άφησε στους πολίτες μια άσχημη γεύση. Αυτό δεν μπορούμε να μην το αναγνωρίσουμε. Θέλω να σας πω, όμως, ότι από την αρχή αυτής της διαδικασίας είχα επισημάνει τον κίνδυνο η εξεταστική επιτροπή να μετατραπεί σε ένα πεδίο πολιτικών αντεκδικήσεων, κομματικών αντεκδικήσεων. Και, δυστυχώς, έτσι έγινε».

Συμπλήρωσε, δε, ότι για την εικόνα της Εξεταστικής, «μπορεί η ευθύνη να βαραίνει όλους. Αλλά αυτό το οποίο είχα πει και στο οποίο επιμένω είναι ότι τελικά η Δικαιοσύνη θα απαντήσει στο τι πραγματικά έγινε. Και δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο και δεν θα πω τίποτα άλλο για το θέμα αυτό γιατί έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Και καλό είναι όλοι να έχουν εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και οι συγγενείς των θυμάτων της αδιανόητης τραγωδίας κατήγγειλαν επανειλημμένα την διαδικασία της Εξεταστικής, τόσο συνολικά για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη, όσο και για τον αποκλεισμό συγκεκριμένων μαρτύρων, αλλά και για το γεγονός ότι οι εργασίες της δεν παρατάθηκαν ώστε να μελετηθεί και να συζητηθεί και η δικογραφία που σχηματίστηκε και που εστάλη στη Βουλή κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» του τέλους της διαδικασίας.

Κατά τα λοιπά, για το θέμα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «γυρνώντας τον χρόνο πίσω, σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Αναφέρομαι, κυρίως, όχι στους χειρισμούς στο πεδίο. Αναφέρομαι κυρίως στην επικοινωνία και στην ανοχή την οποία δείξαμε στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες δυστυχώς ρίζωσαν και έπεισαν ένα μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας. Ότι έγινε “μπάζωμα” ή “ξεμπάζωμα”, γιατί βλέπετε ότι αλλάζουν οι ορολογίες κάθε τρεις και λίγο… Όσο γνωρίζω εγώ, και νομίζω ότι γνωρίζω αρκετά, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Αλλά αυτό θα το κρίνει τελικά η Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, απέφυγε να δεσμευτεί για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη, αν υποδειχθούν πολιτικά πρόσωπα, λέγοντας ότι «προς το παρόν αυτοί οι οποίοι ζητούν κάτι τέτοιο δεν έχουν καταθέσει σχετική πρόταση. Ας έρθουν να την καταθέσουν και θα τα συζητήσουμε όλα στη Βουλή» και συμπληρώνοντας ότι «δεν στέλνεται κάποιος άνθρωπος στη Δικαιοσύνη χωρίς κατηγορητήριο. Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να συντάξει ένα κατηγορητήριο, το οποίο να αντέχει στη βάσανο αυτής της διαδικασίας, η Βουλή έχει υποχρέωση αυτό να το συζητήσει και θα το συζητήσει».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για Φλέσσα: Παραμένει υποψήφια του Μητσοτάκη παρά την αποτρόπαια δήλωση – Δεν είμαστε όλοι συνένοχοι

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Κατέβασε τον πήχη των ευρωεκλογών στο 33% του 2019 – Επίθεση σε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Στέφανος Κασσελάκης στον Alpha: Θέλω δύο θητείες ως πρωθυπουργός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:00