search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 11:05
MENU CLOSE

Διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας: Η πρωτοβουλία της υποψήφιας ευρωβουλευτή Μαριζέτας Αντωνοπούλου

28.04.2024 09:02
marizeta_antonopoulou_new

Τα τραγελαφικά, μα ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνα φαινόμενα που έχουν ενσκήψει με τις αντιδράσεις στις εκκλησίες κατά πολιτικών που τάχθηκαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, με αποκορύφωμα την έμμεση αλλά σαφή προειδοποίηση του Κυριάκου Βελόπουλου να μην πηγαίνουν στους ναούς όσοι εκ των βουλευτών τήρησαν τέτοια στάση, προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις στον προοδευτικό χώρο.

Λογικό είναι (και) μετά απ’ όλα αυτά να επανέρχεται στη συζήτηση ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριζέτα Αντωνοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook καλεί όσες και όσους είναι στις ευρωλίστες των κομμάτων του προοδευτικού χώρου, να συνυπογράψουν κείμενο ενόψει των ευρωεκλογών για το διαχωρισμό, αλλά και τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουν την πρωτοβουλία και μετά την 9η Ιουνίου.

Η πλήρης ανάρτησή της:

«Η προεκλογική περίοδος δεν είναι ο κατάλληλος τόπος και χρόνος για να διατρανώνουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές -και όχι μόνο- την πίστη τους. Ο εναγκαλισμός με εκπροσώπους της Εκκλησίας και η επαναλαμβανόμενη επίκληση του θρησκευτικού συναισθήματος -με διάφορους τρόπους- εργαλειοποιεί την πίστη και χρησιμοποιεί τους πατέρες της εκκλησίας για την υφαρπαγή ψήφων. Με σεβασμό προς τα πιστεύω όλων των πολιτών και χωρίς διάθεση αντικληρικαλισμού, αναλαμβάνω την ακόλουθη πρωτοβουλία.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι ο θεσμικός θεματοφύλακας των προοδευτικών ιδεών με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Η πλήρης εκκοσμίκευση του ελληνικού κράτους είναι πρώτιστα θέμα Δημοκρατίας και αφορά τον πυρήνα του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου το οποίο οραματιζόμαστε και παλεύουμε στην πράξη να εμβαθύνουμε.

Ως υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λαμβάνω την πρωτοβουλία για συνυπογραφή κοινού κειμένου αρχών με τους άλλους συνυποψηφίους μου, στο οποίο θα δεσμευόμαστε υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας.

Καλώ όλες τις συνυποψήφιες και συνυποψήφιους μου, που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια όλων των προοδευτικών δυνάμεων, να συνυπογράψουμε και να τηρήσουμε το αξιακό πλαίσιο του κειμένου μέχρι την 9η Ιουνίου. Έχουμε καθήκον να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή και την επομένη των Ευρωεκλογών.

Προς αυτή την κατεύθυνση να δεσμευτούμε η κάθε μία και ο κάθε ένας από εμάς που θα συνυπογράψουμε το κείμενο αρχών να εργαστούμε ώστε ο διαχωρισμός κράτους και Εκκλησίας να γίνει πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Κυνηγώντας το όριο του 3% – Ποια είναι τα τρία μικρά κόμματα που το παλεύουν

Ναυτική περιοδεία Κασσελάκη Vol2: Τo… backstage από τις επισκέψεις στα νησιά – Στα Ψαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (videos)

Κασσελάκης: Συναντήσεις με πολίτες και καταστηματάρχες στη Χίο – «Έπεσε» πάνω σε μητέρα φαντάρου από το Κέντρο Πυροβολικού στη Θήβα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 11:02