ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 04:12
MENU CLOSE

Μανιτάκης για Μάτι: Ισορροπημένη η απόφαση, εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη - Σε άλλο τόνο υπουργοί της κυβέρνησης

29.04.2024 17:44

Για τις εξελίξεις που αφορούν τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τοποθετήθηκε ο Αντώνης Μανιτάκης, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

Ταυτόχρονα, σε άλλο μήκος κύματος ήταν οι σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγας, ο οποίος διατύπωσε ευθέως την άποψή του για τη δικαστική απόφαση, προβλέποντας μάλιστα, «την έφεση του εισαγγελέα στην απόφαση».

Επιπλέον, «αναντίστοιχη» προς το μέγεθος της τραγωδίας χαρακτήρισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης,  την απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι.

«Σε τρία χρονικά σημεία τα θύματα, αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων αισθάνθηκαν απογοήτευση. Το πρώτο ήταν όταν η κατηγορία που αποδόθηκε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το δεύτερο χρονικό σημείο ήταν η μακρά διάρκεια της δίκης. Φτάσαμε ήδη στα έξι χρόνια, για να έχουμε απόφαση σε πρώτο βαθμό», τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Και το τρίτο είναι αυτή καθαυτή η απόφαση, όχι μόνο ως προς το ύψος των ποινών, αλλά και ως προς το εύρος των κατηγορουμένων που θεωρούνται πως ευθύνονται ποινικά για την τραγωδία στο Μάτι», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπουν τη δυνατότητα έφεσης από τον εισαγγελέα Εφετών και εκτίμησε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο εισαγγελέας θα ασκήσει έφεση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρόνο της απόφασης και το φόβο παραγραφής, σημείωσε ότι «ούτε η φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης, ούτε το υπουργείο, θα επιτρέψουν μια τέτοια υπόθεση να παραγράφει πριν αποδοθεί δικαιοσύνη».

Αναντίστοιχη η απόφαση και για τον Μάκη Βορίδη

«Αναντίστοιχη» χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι με τους 104 νεκρούς από τη φονική φωτιά, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Συνεχίζοντας ο κ. Βορίδης πρόσθεσε πως: «Το ακούμε γιατί δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε κάτι άλλο. Προφανώς θα υπάρξουν εφέσεις».

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Αθηναίων: Η αλήθεια για την εκδήλωση με την Μαρία Καρυστιανού

Μπόνους παραγωγικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους: Ποιοι και πώς θα το παίρνουν – 9 ερωτήσεις και απαντήσεις από το ΥΠΕΣ

Χαρίτσης: «Να αποσυρθεί η κατάπτυστη τροπολογία που εισάγει τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών με δημόσια νοσοκομεία»

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02
Exit mobile version