search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 03:11
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Γιατί το «παιχνίδι της δεύτερης θέσης» είναι ακόμα ανοιχτό – Οι πιέσεις Ανδρουλάκη και η Κεντροαριστερά

29.04.2024 07:30
nikos_androulakis_new

Την αισιοδοξία του για τη δεύτερη θέση και την αύξηση των ποσοστών του κόμματος στις ευρωεκλογές εκφράζει σε κάθε ευκαιρία ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Ανοιχτό το παιχνίδι της 2ης θέσης» 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το «παιχνίδι είναι ακόμα ανοιχτό», ενώ σε νέες αναλύσεις που έχουν γίνει εντός του κόμματος υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία θεωρούν ότι πρέπει να «επενδύσουν». Η αισιοδοξία για τη δεύτερη θέση και την αύξηση του ποσοστού του κόμματος δεν έχουν να κάνουν μόνο με την τόνωση του ηθικού ψηφοφόρων και υποψηφίων: είναι έντονη η πίστη για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Στον δρόμο προς τις εκλογές, στις οποίες όλα τα κόμματα έχουν δώσει διαστάσεις εθνικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παίζει πολύ ψηλά την «έντιμη διακυβέρνηση», ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την επίθεση στη Ν.Δ. αυτή θα εστιάζεται στο θέμα της ακρίβειας και ο Ανδρουλάκης χρησιμοποιεί «σκληρή γλώσσα» κατά του Μητσοτάκη αποκαλώντας τον «χαρά των πολυεθνικών». 

«Αν ήμουν πρωθυπουργός, αύριο το πρωί θα είχαμε μια έντιμη διακυβέρνηση. Και το λέω αυτό με ευθύ τρόπο απέναντι στον πρωθυπουργό. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μια ατιμία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Οι ανισότητες καλπάζουν, καταρρέει το ΕΣΥ, η ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και μας λέει ότι τα έχει πάει καλά» είναι άλλωστε και το μήνυμα που στέλνει ο Ανδρουλάκης.

Στενό μαρκάρισμα σε Κασσελάκη

Από τα «βέλη» του κόμματος δεν γλιτώνει ο Κασσελάκης, καθώς οι επιθέσεις του Ανδρουλάκη είναι συνεχείς και έντονες. Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως υπάρχει εσωκομματική κριτική προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «υποτιμήθηκε» ο Κασσελάκης ως προς τις προθέσεις του απέναντι στο Κίνημα. Με τον όρο «υποτίμηση» – όσοι κάνουν κριτική – εννοούν ότι η «αδιαφορία» του ΠΑΣΟΚ από την εκλογή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πριν από έναν μήνα επέφερε ζημιά στο κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό καθόλου τυχαία δεν είναι και η επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως θα έπρεπε να τον απασχολεί ότι ο αρχηγός του προτιμά να προσφέρει στους πολίτες ένα όμορφο reality show αντί να ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση. Είναι αδιανόητο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπόσχεται πως τελικά …θα μειώσει την κρατική χρηματοδότηση της υγείας γιατί προφανώς δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη. Μιλά για «θαύματα», αλλά φαίνεται ότι ο ίδιος είναι «θείο δώρο» για τον κ. Μητσοτάκη στρώνοντάς του το χαλί να απειλεί με το ψευτοδίλημμα «σταθερότητα ή χάος» (Παραπολιτικά). 

Η στρατηγική και η… Κεντροαριστερά

Τα βήματα που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ προς σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας δυναμικής στην περιφέρεια της Ελλάδας καθώς και η επαναδραστηριοποίηση των στελεχών του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες.

Πάντως, το ποσοστό του Κινήματος θα κρίνει και τις όποιες συζητήσεις για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και σ’ αυτό είναι ξεκάθαρος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «έχω δεσμευτεί ότι μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές θα αναλάβω πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της σύγχρονης Κεντροαριστεράς. Όσο πιο δυνατή είναι η φωνή του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας υπάρχουν για να οικοδομήσουμε μια δυνατή προοδευτική παράταξη που θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση στον τόπο. Μια παράταξη που θα βάλει τέλος στη συντήρηση. Επειδή το εγχείρημα αυτό συνιστά μεγάλη κοινωνική απαίτηση και αγωνία, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες του κόσμου. Έχω ξαναπεί ότι κάθε βήμα για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα γίνει στο φως της ημέρας, με συμφωνίες πάνω στο τραπέζι και στη βάση της κοινωνίας. Όχι σε κλειστά κομματικά γραφεία, ερήμην των πολιτών. Είναι δέσμευσή μου να ανοίξω αυτό τον διάλογο την επομένη των ευρωεκλογών».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ζητώ επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο»

Μητσοτάκης για αποκλεισμό Σπαρτιατών: «Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια»

Γκάλοπ Marc: Ξανά πάνω από το 33% η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος για Ζωή και μάχη για το 3% από ΝΕΑΡ και ΜΕΡΑ25

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20