search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 07:02
MENU CLOSE

«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις για τον Βαρτζόπουλο – Επιμένει ότι είναι «μη θέμα» η κυβέρνηση

30.04.2024 13:04
BARTZOPOULOS NEW

Εξακολουθεί να προκαλεί ο υφυπουργός Υγείας, ψυχίατρος στο επάγγελμα, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επιμένοντας παρά τον ορυμαγδό αντιδράσεων που ξεσήκωσε, ότι η τοποθέτησή του για τις γυναικοκτονίες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη.

Ωστόσο, οι δηλώσεις Βαρτζόπουλου έχουν προκαλέσει κοινωνική και πολιτική κατακραυγή, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει ζητήσει την αποπομπή του από την κυβέρνηση και τη Ν.Δ.. ενώ, ακόμα και εάν δεν ομολογείται, προκάλεσαν και προβληματισμό και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Να φύγει τώρα

Στα πλαίσια της συνέντευξής του στην τηλεόραση του Alpha ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο ίδιος θα τον είχε αποπέμψει τον επόμενο λεπτό, και όπως είπε σχολιάζοντας τα περί «ανασκευής», «το να αιτιολογείς τις γυναικτονίες δεν είναι θέμα λάθος διατύπωσης». «Τα πιστεύουν όλα αυτά, τι να ανασκευάσουν, είναι στην κοσμάρα τους» σημείωσε.

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει η Δώρα Αυγέρη τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου, οι οποίες έχουν ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων.

«Ως επιστήμονας υιοθέτησε μία ακραία και αμφίβολης επιστημονικότητας άποψη, τον βιολογισμό, που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές πτυχές του ολοκληρωτισμού, για να καταλήξει σε ένα άκρως αντικοινωνικό και επικίνδυνο συμπέρασμα: δίνει βιολογική βάση στην έμφυλη βία και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η άποψη του κ. Βαρτζόπουλου δεν είναι μακριά από την άποψη του πρωθυπουργού του που θεωρεί ότι “οι ανισότητες είναι στην φύση μας», προσθέτει μεταξύ άλλων και καταλήγει:

«Εάν ο κ. Βαρτζόπουλος και ο πρωθυπουργός του θαυμάζουν το πρωτόγονο αρσενικό της εποχής των σπηλαίων που έκανε χρήση της σωματικής του υπεροχής έναντι του θηλυκού, ας τους βοηθήσουμε με την ψήφο μας να επιστρέψουν στις σπηλιές τους».

Ο ψυχίατρος Παπαδημητριαδης αποδομεί και επιστημονικά τον αναχρονισμό Βαρτζόπουλου 

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση Βαρτζόπουλου, ο γνωστός ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, τη χαρακτηρίζει «ύπουλη» και «επικίνδυνη».

Νέα Αριστερά: Ο Μητσοτάκης συμφωνεί με τις απόψεις του

«Σχεδόν 24 ώρες μετά το… σεμινάριο ευγονικής του υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου, ο οποίος παραμένει μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σήμερα το πρωί επανήλθε για να υποστηρίξει τις δηλώσεις του», αναφέρει η Νέα Αριστερά και σχολιάζει ότι «κάθε λεπτό που παραμένει στην κυβέρνηση σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τις απόψεις του» και ότι «κάθε λεπτό που περνάει επιβεβαιώνει ότι η Ν.Δ. συνεχίζει να νομιμοποιεί και να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο».

«Υφυπουργός θεωρεί τις γυναίκες υποδεέστερες των αντρών»

«Εν έτος 2024, ο αρμόδιος υφυπουργός για τη ψυχική υγεία, ασπαζόμενος θεωρίες βιολογικής ανωτερότητας, μας επιστρέφει στις εποχές που οι γυναίκες θεωρούνταν υποδεέστερες των αντρών.

Σε εποχές που η ενδοοικογενειακή βία ήταν θέμα ταμπού, σε εποχές που οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, σε εποχές που έπρεπε να έχουν την σύμφωνη γνώμη του πατέρα τους για να παντρευτούν και του συζύγου τους για να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό.» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΟΣΜΟΥ Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο κύριος Δημήτρης Βαρτζόπουλος, γιατρός στο επάγγελμα με διδακτορικό στη Γερμανία, έκανε δηλώσεις αναχρονιστικές που δείχνουν το πόσο βαθιά ριζωμένη είναι η πατριαρχεία στην κυβέρνηση.

Είναι τραγικό το χαρτοφυλάκιο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ανήκει σε έναν ψυχίατρο που δηλώνει «Όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος που έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύουν αυτή την επιθετικότητα» και «Σε όλη την πανίδα, σε κάθε μορφή ενβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση.

Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές.» Προφανώς ο κύριος υφυπουργός δεν γνωρίζει για παράδειγμα τί κάνουν λέαινες. Τον προσκαλούμε να κάτσει να διαβάσει”, προσθέτει.

Διαβάστε επίσης

Κασσελάκης για Βαρτζόπουλο: Θα τον είχα αποπέμψει αμέσως, το να αιτιολογείς τις γυναικτονίες δεν είναι θέμα λάθος διατύπωσης

Κικίλιας: «Θα προστατέψουμε τους πολλούς – Δέκα χρόνια κάθειρξη για εμπρησμό από αμέλεια»

Βουλευτές ΝΔ σε απόγνωση: Τι είπαν στον Μητσοτάκη για ακρίβεια, γάμο ομόφυλων και συμπεριφορές υπουργών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 06:56