search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 21:56
MENU CLOSE

Κασσελάκης για Βαρτζόπουλο: Θα τον είχα αποπέμψει αμέσως, το να αιτιολογείς τις γυναικτονίες δεν είναι θέμα λάθος διατύπωσης

30.04.2024 12:16
kasselakis_new

Για θέματα που απασχόλησαν πρόσφατα τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την πολιτική επικαιρότητα μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου στον Alpha.

Κληθείς να σχολιάσεις τα περί «κρουαζιέρας» που του προσάπτουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι είπε ότι θεωρεί τη νοοτροπία τους ξεπερασμένη και πως όλη αυτή η συνεχής ειρωνεία και ο χλευασμός προκαλούν απέχθεια στον κόσμο πολλώ δε μάλλον που ένα χρόνο μετά αποδείχτηκαν οι κωλοτούμπες της ΝΔ σε σχέση με τη μείωση φόρων που υποσχόταν, κλπ. Ανέφερε επίσης ότι όλα τα κόμματα έχουν επιλέξει να χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει κυβερνητική προοπτική και δεν έχει εξαρτήσεις, ούτε από τράπεζες ούτε από πουθενά.

Ερωτηθείς για τις ποινές στη δίκη για το Μάτι και τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι επιβλήθηκαν με βάση τις αλλαγές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 στον Ποινικό Κώδικα, σχολίασε πως «αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα» και ανέφερε πως το άρθρο βάσει του οποίου αθωώθηκαν ισχύει από 1950». Από εκεί και πέρα είπε δεν είναι ζήτημα συμψηφισμού με τα Τέμπη, αν και πρόσθεσε ότι σε προσωπικό επίπεδο αισθάνεται ντροπή, για την έκβαση αυτής της υπόθεσης. «Λυπάμαι πάρα πολύ για οικογένειες των θυμάτων. Δεν είναι δικαιοσύνη αυτό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο ερώτημα για τις ευθύνες στα Τέμπη και αν αυτές υπάρχουν και σε άλλες κυβερνήσεις, απάντησε ότι «δεν τα σκοτώσαμε τα παιδιά όλοι μας, αυτό πρέπει να τελειώσει αυτό το παραμύθι». Να χυθεί άπλετο φως, είπε, αλλά στο τέλος της ημέρας ο πρώην υπουργός είχε δύο χρόνια γραπτές προειδοποιήσεις, και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά ειρωνευόταν δέκα μέρες πριν το δυστύχημα. Υπάρχουν ευθύνες αλλά δεν είναι ισομερείς». Όσο για το «μπάζωμα» διερωτήθηκε, «είναι δυνατόν το Μέγαρο Μαξίμου να μην έχει γνώση; Eδώ ο πρωθυπουργός ελέγχει όλη τη χώρα με το predator δεν ξέρει τι γίνεται με το μπάζωμα;».

Σε σχέση με τις υποκλοπές ανέφερε πως υπήρχε ένα σύστημα υποκλοπών, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, απ’ τον ανηψιό του, και μπορεί να προβεί σε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των στελεχών της ΕΥΠ» αλλά δεν το κάνει γιατί θεωρεί ότι αυτά ‘έχουν κριθεί με το ζύγι του 41%». Παρέπεμψε και σε παραδείγματα άλλων πρωθυπουργών που παραιτήθηκαν για πολύ λιγότερα (Κουρτ, Τζόνσον, Κόστα) και διαφώνησε με την παρατήρηση ότι ανέλαβε την ευθύνη «τι ευθύνη ανέλαβε, δεν είναι ακόμη πρωθυπουργός;» είπε.

Για Σπηλιωτόπουλο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για την συνεργασία της Κουμουνδούρου με τον πρώην υπουργό της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλο αλλά απέφυγε να σχολιάσει, είπε πάντως «δεν σχολιάζω τα του οίκου μου, δεν σχολιάζω για συμβούλους ή εργαζομένους στην Κουμουνδούρου, όπως θες πέστο» επιχειρώντας να δείξει ότι δεν είναι πολιτική συνεργασία.

Πάντως σε ό,τι αφορά την επικοινωνιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι την χαράσσει ο ίδιος «απλά χρειάζεται και μια υποδομή, το κόμμα και οι υποψήφιοι, που είναι μεγαλύτερη των προσωπικών μου δυνατοτήτων».

«Την προσωπική μου στρατηγική εγώ τη χαράζω αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να χτίσουμε μια  κυβερνητική παράταξη όπως το κάνουμε, η οποία πρέπει να έχει δομές και υποδομές, ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη». Είπε επίσης πως δεν θεωρεί ότι ο ίδιος προσωπικά χρειάζεται επικοινωνιολόγο: «Επικοινωνιολόγο προσωπικά δεν έχω ανάγκη, τι θα κάνουν, θα προσπαθήσουν να μην είμαι ο εαυτός μου, να πω κάτι λιγότερο ή περισσότερο;» ενώ επέμεινε ότι είναι αυθεντικός και διαφανής με αιχμές για τους συμβατικούς πολιτικούς. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του δε, αναφορικά με τα ζητήματα τη θρησκείας και της πίστης, τα οποία όπως του επισημάνθηκε τα σχολίασαν οι σύντροφοί του, απάντησε «οι σύντροφοί μου σχολιάζουν πολλά, αλλά εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω».

Για Παπανώτα: Δεν μετανιώνω για το πώς έδρασα στη διάθεσή του να συνομιλήσουμε

Ερωτηθείς για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα και τους σχετικούς χειρισμούς σημείωσε πως δεν έχει τίποτα επί προσωπικού μαζί του και πως είναι στη διάθεσή του για να συνομιλήσουν ωστόσο είπε πως έδρασε όπως έπρεπε:

«Σέβομαι την ψήφο του κόσμου αλλά όταν κάτι βγαίνει στο φως και δεν συμφωνεί με αυτά που πρεσβεύω έπρεπε να λάβω τις κατάλληλες αποφάσεις.

Δεν μετανιώνω για το πώς έδρασα και τι έκανα αλλά πρέπει να πάμε μπροστά».

Σε σχέση με την υποψηφιότητα της Σοφίας Μπεκατώρου σημείωσε πως εκείνη συμπλήρωσε την αίτηση στην πλατφόρμα μόνη της και δεν ήξερε κανείς τίποτα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν το είδα, συγκινήθηκα», είπε επαναλαμβάνοντας ότι «έχουμε πολύ καλύτερο ψηφοδέλτιο από τη Ν.Δ.».

Για Βαρτζόπουλο: Θα τον είχα αποπέμψει αμέσως

Από την άλλη αναφέρθηκε σε πρόσωπα που έχει η ΝΔ στο ψηφοδέλτιό της όπως την Ελεωνόρα Μελέτη, λέγοντας ότι ακόμη και ο κόσμος της ΝΔ μπορεί να είναι πιο μετριοπαθής αλλά θέλει πρόοδο για τη χώρα, «δε θέλει μια υμνήτρια του Κασιδιάρη» ή κάποια που λέει «όλοι μαζί τα σκοτώσαμε» (αναφερόμενος στη Βίκυ Φλέσσα).

Όσο για τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο ίδιος θα τον είχε αποπέμψει τον επόμενο λεπτό, και όπως είπε σχολιάζοντας τα περί «ανασκευής», «το να αιτιολογείς τις γυναικτονίες δεν είναι θέμα λάθος διατύπωσης»

«Τα πιστεύουν όλα αυτά, τι να ανασκευάσουν, είναι στην κοσμάρα τους» σημείωσε.

Ο Αλέξης είχε πολλή στήριξη να προχωρήσει στην ανανέωση, κανείς δεν τον πίεσε να αποχωρήσει

Στην εισαγωγή της συζήτησης και στο πλαίσιο της αναδρομής στο πως βρέθηκε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Είχα πει στον Αλέξη, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές του Ιουνίου, ότι είμαι μέσα να τον βοηθήσω να ανανεώσουμε τα πάντα μέσα στο κόμμα» είπε. Και πρόσθεσε: «Άρα είχε πολλή υποστήριξη μέσα στο κόμμα για να προχωρήσει στην ανανέωση που έπρεπε να γίνει και κανείς δεν τον πίεσε να αποχωρήσει, ήταν δική του απόφαση να επιτρέψει έναν καινούριο αέρα να μπει, de facto με αλλαγή ηγεσίας, ήταν δική του επιλογή, θαρραλέα επιλογή».

Για Δημόσιο και Εκκλησία

Σε σχέση με το Δημόσιο ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε για το αν αφήνει ανοιχτό το θέμα της άρσης της μονιμότητας, κάτι που απέρριψε λέγοντας ότι δεν το άφησε ανοιχτό, είπε πως δεν είναι θέμα αυτή τη στιγμή, είναι αποπροσανατολισμός και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να υπάρχουν αντίποινα για τους δημόσιους υπαλλήλους επειδή αλλάζει μια κυβέρνηση».

«Δεν είναι η μονιμότητα το ζήτημα» επανέλαβε, ούτε «το να δίνουμε ένα μπόνους παραγωγικότητας, αυτοί ι άνθρωποι δεν έχουν πάρει αύξηση εδώ και 12 χρόνια». Τόνισε επίσης πως οι αυξήσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση σε πραγματικούς όρους είναι «μηδαμινές».

Σε σχέση με την Εκκλησία και τις αντιδράσεις που σχετίζονται με το νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είπε πως ο ίδιος θα πάει στην Εκκλησία στις διακοπές του Πάσχα όπου θα βρεθεί στην Κέρκυρα. «Η στάση της εκκλησίας είναι να μην μπορεί ένας ανοιχτά γκέι άνθρωπος να παραστεί στη λειτουργία; Ο γάμος των ομοφύλων είναι πολιτικό θέμα» σημείωσε. 

«Η πίστη του καθενός είναι βαθιά προσωπικό θέμα» και σε ό,τι αφορά τον ίδιο τόνισε «μεγάλωσα με αυτή την πίστη, είναι κάτι που με γειώνει, αυτό δε σημαίνει ότι ως πολιτικός δεν είμαι προοδευτικός χίλια τα εκατό».

Ως εκ τούτου τόνισε πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας. Στο ερώτημα πώς θα το κάνει αυτό παρέπεμψε στον σχέδιο που είχαν καταρτίσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Αλέξη Τσίπρα, «θα επανεκκινήσω αυτή τη διαδικασία» είπε, διαμηνύοντας ότι θα μπει και στα «περιουσιακά».

Σε ερωτήσεις για το διαμέρισμα που αγόρασε στο Κολωνάκι και το αν το γεγονός ότι το παρουσίασε στις κάμερες προκαλεί το αίσθημα το κόσμου, απάντησε:

«Δε θεωρώ ότι ο κόσμος αγανακτεί επειδή βλέπει τη διαφάνειά μου, δεν έχω πάρει ένα ευρώ από τη χώρα, δεν έχω πάρει ένα ευρώ από το κόμμα, δεν θα φάω από τη χώρα, είμαι εδώ για να προσφέρω, δεν θα προδώσω». Από την άλλη εξαπέλυσε βολές για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας, «μιας και είπαμε για θαύματα, δεν είναι θαύμα ένας με μισθό βουλευτή να έχει 42 ακίνητα;», για να προσθέσει πως τα δικά του εισοδήματα είναι «με χρόνια ιδρώτα και επιχειρηματική δραστηριότητα».

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Βλέπουν «στοχευμένη και συντονισμένη επίθεση» από την ΝΔ -«Θέλουν αντίπαλο τον Κασσελάκη» 

Τροπολογία για την μείωση των τραπεζικών προμηθειών στα POS κατατέθηκε στη Βουλή

Στη «γραμμή» Φλωρίδη και ο Μαρινάκης για το Μάτι: «Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας του 2019» – Ποιους εγκαλεί για «αφωνία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 21:55